Centre for Ethics and Humanism
Header
Centrum voor Ethiek en Humanisme
Header

Prof. dr. Karl Verstrynge schreef voor De Tijd het volgende opiniestuk over vluchtelingen en morele plicht: http://www.tijd.be/opinie/algemeen/Vluchtelingen_morele_plicht_en_schaamrood.9842992-7765.art.

Een nieuwe vertaling in de serie Søren Kierkegaard Werken verscheen zopas: Opbouwende toespraken in verschillende geest.

Opbouwende toespraken in verschillende geest bevat enkele hoogtepunten uit Kierkegaards schrijverschap. De bekende toespraak ‘Zuiverheid van hart is één ding te willen’ belicht de thematiek van vertwijfeling en zelfwording. Kierkegaard doet dat in een stijl die opbouwend en tegelijk ook beeldend en ironisch is. In het tweede deel van het boek verschijnen de lelies op het veld en de vogels in de lucht als verrassende leermeesters in onbezorgdheid en menselijkheid. In het laatste deel laat Kierkegaard de lezer ontdekken hoe lijden paradoxaal vreugdevol kan zijn. Onder de tegendraadse titel ‘Het evangelie van het lijden’ brengt hij voor het eerst in zijn oeuvre de christelijke bestaansvorm van binnenuit ter sprake. (more…)