Centre for Ethics and Humanism
Header
Centrum voor Ethiek en Humanisme
Header

Lezing: Joachim Duyndam, ‘Humanisme, weerbaarheid (veerkracht) en de hermeneutiek van voorbeeldfiguren’ – 9 december 2015

November 5th, 2015 | Posted by admin in Events | News

Prof. dr. Joachim Duyndam is Socrates hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij studeerde filosofie aan de universiteiten van Utrecht, Nijmegen en Amsterdam, waar hij in 1984 cum laude afstudeerde bij de hermeneutische filosoof prof. dr. Theo de Boer. In 1997 promoveerde hij op een onderzoek naar empathie en inlevingsvermogen (Denken, passie en compassie). Duyndam is onderzoeksleider van het interdisciplinaire onderzoeksproject Geestelijke Weerbaarheid en Humanisme. Hij houdt zich in dit verband bezig met de betekenis van voorbeeldfiguren in humanisme en humanistiek. In relatie tot dit thema publiceert hij, vanuit humanistiek perspectief, over zaken als mimesis, empathie, generositeit, vergeving, uniciteit, vernedering, vriendschap; en over denkers als E. Levinas, M. Heidegger en R. Girard.

Wanneer? Woensdag  9 december 2015 van 14u tot 16u.

Waar? Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Elsene – lokaal D.3.11

Meer info: Prof. dr. Gily Coene (gcoene@vub) of Dhr. Jan Van den Brande.

Vrije toegang, maar graag vooraf een seintje naar: Jan.Van.Den.Brande@vub.ac.be.

Met de steun van de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen