Centre for Ethics and Humanism
Header
Centrum voor Ethiek en Humanisme
Header

Quodlibet: ‘Filosofie van de Verlichting: Verlichting, kritiek en vrijdenken – concept, schaduwzijden en actuele betekenis’ – 20 december 2018

December 18th, 2018 | Posted by admin in Events | News

Op donderdag 20/12/2018 van 16u tot 19u wordt het college Filosofie van de Verlichting (S. Lavaert) afgesloten met een open discussie. Van de studenten die ingeschreven zijn in de cursus, dag- en werkstudenten, wordt verwacht dat ze minstens één inhoudelijke vraag op tafel leggen waarover zal worden gediscussieerd. We focussen op het concept, de schaduwzijden en de actuele betekenis van de Verlichting en voor de concrete vragen op de teksten (bezorgd via Canvas) van Horkheimer & Adorno, Hénaff en Castoriadis.

De Quodlibet-les sluit het semester af en staat open voor alle geïnteresseerden, en in het bijzonder voor studenten FILO en oud-studenten van de cursussen Filosofie van de Verlichting en Thema’s wijsbegeerte van de Nieuwe tijd.

Wanneer: 20 december 2017 – van 16u tot 19u

Waar: D.2.13

Voor meer informatie (ook in verband met de teksten) zich wenden tot: sonja.lavaert@vub.be