Communicatiewetenschappen?

Interesseer je je in de meest uiteenlopende vormen van media en communicatie - van kranten, radio en tv tot het internet, sociale media, games en mobiele communicatie-technologieën?
Dan is onze opleiding communicatiewetenschappen vast iets voor jou!
De alomtegenwoordigheid van media en het groeiend belang van communicatie en informatie in alle sferen van de samenleving zijn het uitgangspunt van onze opleiding. Wat doen de media met het politieke bedrijf en de democratische besluitvorming? Welke rol spelen media en communicatie voor cultuurhuizen als musea? Hoe krijgen reclamecampagnes en communicatiestrategieën vorm in het internettijdperk? Welke impact heeft digitalisering op film en cinema? Hoe kan je het wereldwijde succes van televisiereeksen verklaren? En waarom zijn mensen zo gehecht aan de media? Op die vragen en vele andere zoeken communicatiewetenschappers antwoorden.

Je ontwikkelt een kritische blik op evoluties en gebeurtenissen met betrekking tot media, zoals de rol van populaire cultuur in ons leven, globalisering van media, nieuwe journalistieke formats, mediatisering van de politiek, digitale marketing...
Zo kom je te weten waarom bepaalde televisiereeksen zo succesvol zijn, analyseer je de inhoud van nieuwsmedia, leer je wat mediabeleid inhoudt en sta je stil bij de economische kant van de media. Je leert welke instanties de televisiestations financieren en welke gevolgen dat kan hebben voor de omroepen en voor wat ze programmeren. We buigen ons over de evoluties in de dagbladsector zoals online kranten en nieuwswebsites. De impact van nieuwe media op communicatie, identiteit en sociale samenhang komt eveneens aan bod. Wat zijn de verschillen tussen on- en offline vriendschappen? Wordt de communicatie effectief sneller en makkelijker of juist onpersoonlijker? En wat met privacy op het wereldwijde web?

Meer gedetailleerde informatie over de 2-jarige opleiding vind je via onderstaande links.

 

 

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be