NL | EN
This page only exists in Dutch.

January 2022

Sinds 2018 doet iedereen de ijkingstoets

Samen met alle Vlaamse universiteiten organiseert VUB de ijkingstoets. Deelnemen is verplicht. Dankzij de toets kom je te weten hoe het gesteld is met je wiskundekennis en ruimtelijk inzicht; of je voorsprong hebt, of een inhaalbeweging zal moeten maken. In elk geval, mag je aan de opleiding starten.

 

Inschrijven

Wacht niet voor het te laat is, maar schrijf je nu al in via www.ijkingstoets.be en doe mee aan de toets op maandag 3 juli of zaterdag 26 augustus 2023. Opgelet, 2 weken op voorhand worden de inschrijvingen afgesloten.

 

Schrijf je nu in.

 

Praktische info en voorbeeldvragen

Alle praktische info vind je op de pagina Burgerlijk ingenieur-architect van de ijkingstoetswebsite. Daar staan ook heel wat voorbeeldtoetsen. Naast het oplossen van deze ijkingstoetsvragen en het maken van online oefeningen, kun je je ook via de VUB voorbereiden op de ijkingstoets.

 

Een frisse start

Wil je je wiskunde verder opfrissen? Neem dan deel aan het VUB voorbereidingsprogramma wiskunde voor ingenieurswetenschappen (zelfstudie doorlopend april-september) of kom naar de voorbereidingscursus op onze campus (6-16 september 2022). Voor meer info en inschrijven kan je hier terecht.

 

Meer informatie over je studiekeuze.