Notice: Undefined index: lang in /home/secrarch/post.php on line 53

Notice: Undefined index: lang in /home/secrarch/post.php on line 57
Architectural Engineering - 6 nieuwe Open Oproepprojecten
NL | EN

Notice: Undefined index: lang in /home/secrarch/post.php on line 118

Notice: Undefined index: lang in /home/secrarch/post.php on line 119
6 nieuwe Open Oproepprojecten


Notice: Undefined index: lang in /home/secrarch/post.php on line 146
April 2019

6 nieuwe Open Oproepprojecten

Geweldig nieuws. VUB Architectural Engineering kreeg te horen dat 6 van de 8 Open Oproepprojecten waarin wij partner zijn, financiële steun krijgen van Vlaanderen Circulair. We kijken ernaar uit om onze rol als onderzoeksadviseur te versterken en met koplopers de transitie naar een circulaire economie in de bouwsector te versnellen.

Aarzel niet om ons uw vragen te sturen via advies.arch@vub.be.

 

Dankzij in totaal 8 Open Oproep-projecten uitgereikt door de hub voor de Vlaamse circulaire economie Vlaanderen Circulair (6 in 2018 en 2 in 2017), blijft het werk van VUB Architectural Engineering niet in de hoofden van onze onderzoekers of op onze schappen liggen. Samen met niet minder dan 28 partners versnellen we de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving.

Duurzame bouwmethoden worden verbeterd en gevalideerd in concrete projecten met private partners zoals Facadeclick en maatschappelijke organisaties zoals Labo Leegstand en Labland. Met een tiental materialenproducenten en aannemers werken we samen in het Circular Retrofit Lab. Nieuwe inkoop- en verdienmodellen worden ontwikkeld met investeerders en dienstverleners, bijvoorbeeld voor scholen met aannemer Van Roey, en voor verbouwingen met consultant Factor 4. En tot slot, met sectororganisatie NAV en non-profit Bond Beter Leefmilieu bieden onze workshops publieke opdrachtgevers en architecten concrete handvaten om circulaire oplossingen te eisen en te creëren.

Laat ons een berichtje achter en sluit je aan bij ons netwerk.