logo

Incubatiecentra

Innovatie- en Incubatiecentrum Brussel (IICB)

Innovatie- en Incubatiecentrum BrusselHet Innovatie- en Incubatiecentrum N.V. verhuurt kantoren, polyvalente ruimten en diensten aan beginnende ondernemingen met research- of technologiegerichte activiteiten. Het centrum vervult bovendien een incubatiefunctie voor spin-offs van universitair en industrieel onderzoek. Jonge, dynamische ondernemingen, die zich toeleggen op het toepassen van nieuwe en innovatieve technologieën, produkten of diensten krijgen er de mogelijkheid te groeien in een omgeving waar andere ondernemers analoge doelstellingen nastreven. Dit kan verder ondersteund worden door een mogelijke intensieve samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel.

De pluspunten van het IICB zijn een stimulerende omgeving, het moderne en functionele gebouw, de ideale ligging nabij Brussel, de professionele service en de voordelige voorwaarden.

Ligging :

Het IICB vindt u aan de Kranenberg 6, op het Wetenschapspark te Zellik. 
Het Wetenschapspark Zellik bevindt zich aan afrit 10 (Asse-Zellik) van de Noordelijke Ring rond Brussel, vlakbij het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, op 6 km van het centrum van Brussel en het Centraal Station te Brussel, op 20 km van de internationale luchthaven te Zaventem.

Contact:

Ingeborg Van Rompay, Manager, Tel. +32 (0)2 481 60 60, email : 
Website : http://www.iicb.be Terug naar boven

ICAB NV (Incubatiecentrum Arsenaal Brussel NV)

Ruimte voor creativiteit en zaken!

Op 5 oktober 2009 opent de Vrije Universiteit Brussel haar incubatiecentrum op de Site Arsenaal in de nabijheid van Campus Etterbeek onder het motto: Ruimte voor creativiteit en zaken.

ICAB is in de eerste plaats een businessgenerator: techno-starters kunnen er terecht voor een waaier van logistieke, operationele en strategische diensten om hun zaak op poten te zetten en succesvol te maken. ICAB NV coacht via in-house of externe expertise uw idee, project en onderneming.

Natuurlijk nemen wij ons motto ook letterlijk: ICAB stelt modules ter beschikking in een modern bedrijvencentrum gelegen in een levendige stadsomgeving in nabijheid van de universiteit en het stadscentrum. Ruimte op maat, aan flexibele condities.

Via een waaier van strategische partners biedt ICAB NV oplossingen voor alle stappen in de omvorming van een idee tot een zaak:

  • De Universitaire Associatie Brussel: toegangspoort tot onderzoek en vorming;
  • De Technology Transfer Interface (TII) verzorgt researchcontracten en universitaire entrepreneurs kunnen er terecht voor de uitwerking van hun businessidee, voor octrooiinformatie, business development en info over kapitaalverschaffers;
  • De GOMB, IWT, BAO: wij vertalen deze acroniemen naar bruikbaar advies en nuttige contacten;
  • Het octrooifonds VUB begeleidt VUB-onderzoekers naar de bescherming van hun intellectuele eigendom en voorziet ook financiering hiervoor;
  • Het Brussels I³ Fund: met een stevig dossier maak je kans op (pre)seed risicokapitaal voor VUB-verankerd onderzoek;
  • Consultants: ICAB loodst je naar adviesverleners die passen bij jouw profiel en behoeften;
  • CROSSTALKS industrieel netwerk: gepriviligeerde contacten met top-onderzoekers en -industrieën.

ICAB NV : Van idee tot succesvolle onderneming

De missie van ICAB NV : creëren van een dynamisch klimaat van jong ondernemerschap, intellectueel synergisme en netwerkvorming waarin nieuwe ideeën tot ontplooing en voltooiing komen.

Raadpleeg de brochure van ICAB.

Contact

Marnix Housen 
Directeur
Witte Patersstraat 4 rue des Pères Blancs
Site Arsenaal
1040 Brussel (Etterbeek)
Tel. +32 (0)2/629 19 09
www.icab-brussel.be 
www.icab-bruxelles.be