logo

Bereikbaarheid Brussels Health Campus

Brussels Health Campus
Laarbeeklaan 103
1090 Jette

Onze medische campus is gelegen in Jette, naast het UZ Brussel en omgeven door natuurreservaten (het Laarbeekbos, Poelbos en moeras van Jette-Ganshoren).

Dit is de thuisbasis van de faculteit Geneeskunde en Farmacie en een gedeelte van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. De campus bevat ook verschillende faciliteiten voor leven en studeren: studentenkoten, sportinfrastructuur, restaurant, bibliotheek, studiebegeleiding…

De Brussels Health Campus is in volle ontwikkeling en dit heeft een impact op  de circulatie op campus. Raadpleeg het campusplan om wegwijs te raken op de campus. 

Voor ieders veiligheid dringen we erop aan de verkeersregels te respecteren en de werfzones niet te betreden.

 

Vind te voet je weg

Raadpleeg het campusplan om te voet je weg te vinden naar en op de Brussels Health Campus.

Houd rekening met de werfzone en volg langs zuidelijke zijde (OV-haltes UZ-VUB en UZ Brussel) de aangepaste route naar de campus!
Je kan ook door het ziekenhuis de VUB-campus bereiken, volg route 1199 van de ingang consultaties naar de passerelle.
Langs de noordelijke zijde (OV-halte UZ-Pediatrie) is er toegang tot de campus via ingang 1.

Met de fiets

In Brussel kan je je handig verplaatsen met de fiets, plan je fietsroute op bike.brussels!

Maak ook kennis met de fietssnelweg F212 Asse-Brussel. Er is autovrij fietspad vanaf het station van Zellik, langs het Researchpark Zellik, tot aan de Brusselse grens (Bosstraat). Van hier kan je aftakken naar de VUB campus. Voor het gedeelte station Asse – station Zellik wordt er, in afwachting van de fietssnelweg, een alternatieve route voorgesteld.

Verspreid over de campus vind je fietsenstallingen per cluster gebouwen. Personeel en studenten kunnen gebruik maken van afgesloten stallingen. De VUB voorziet ook mogelijkheden om je fiets te herstellen.

Aan de campus is er ook een Villo!-station (UZ Brussel – nr.320) op de Dikke-Beuklaan, net als aan het station van Jette (nr.318). Daarnaast zijn er nog andere huur- en deelfietssystemen actief in Brussel.

Met het openbaar vervoer

De Brussels Health Campus is bereikbaar met de trein, metro, tram of bus.

Met de trein tot Jette station

Stippel je treinreis uit via www.nmbs.be. Het station van Jette wordt bediend door verschillende treinen.

Van aan het treinstation van Jette kan je de campus bereiken met een groene wandeling van 2,5 km door het Koning Boudewijnpark.
Er is ook aansluiting aan station Jette met bus 14 (richting Heizel) en 88 (richting UZ-VUB) van de MIVB naar de campus.
Daarnaast kan een Villo!-deelfiets gebruikt worden tussen station Jette en de campus.

Met de trein tot Brussel-Noord

Vanaf station Brussel-Noord rijdt bus 14 van de MIVB in ongeveer 30 minuten naar de campus.

Met de trein tot Brussel-Zuid

Neem in station Brussel-Zuid metrolijn 2 (richting Simonis) of metrolijn 6 (richting Koning Boudewijn) tot aan Simonis, stap daar over op tram 9 (richting Dikke Beuk) tot halte UZ Brussel.

Met de trein tot Vilvoorde station

Vanuit de richting Antwerpen en Mechelen kan je van de trein stappen in Vilvoorde en daar bus 820 van De Lijn nemen (richting UZ Brussel). 

Met tram of bus

De campus wordt bediend door tram 9 van de MIVB en bussen van de MIVB en De Lijn, stippel je reisweg uit via www.mivb.be of www.delijn.be.
Een overzicht van alle lijnen met halte aan de campus:

Met de auto

De Brussels Health Campus is bereikbaar met wagen via afrit 9 van de grote Ring (R0) rond Brussel. Vervolgens kan u de wegwijzers naar het UZBrussel en VUB volgen. Op de campus is er een toegangssysteem met slagbomen, registreer vooraf je nummerplaat voor toegang met de wagen tot de campus.

Op de campus geldt de wegcode en een parkeerreglement met wegsleepregeling: vergewis je ervan dat je je wagen correct parkeert! Alle info over toegang en parkeren.

Aanvullend is er een parking beschikbaar voor VUB en UZBrussel op het Green Energy Park in Zellik. Deze parking is makkelijk bereikbaar vanop de ring, nadien is er een groene wandeling van 15 minuten langs de Bosstraat naar de campus.

De campus is gelegen in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Als je met de wagen komt, kun je hier controleren of je voertuig in de LEZ mag rijden. Als je voertuig niet voldoet aan de toegangscriteria voor de LEZ, kan je een dagpas kopen en zo het BHG binnenrijden. Voertuigen ingeschreven in het buitenland moeten zich verplicht registreren voor de LEZ, met uitzondering van voertuigen die in Nederland zijn ingeschreven. Het aanschaffen van een dagpas of de registratie van een buitenlands voertuig kan voor de toegang tot de LEZ of de dag nadien tot middernacht.

TOEGANG TOT DE CAMPUS?

TOEGANG & PARKEREN

HOE VERPLAATSEN NAAR EN IN BRUSSEL?

MOBILITEIT

EN DE ANDERE CAMPUSSEN?

BEREIKBAARHEID