logo

Bereikbaarheid Brussels Health Campus

Brussels Health Campus
Laarbeeklaan 103
1090 Jette

Onze medische campus is gelegen in Jette, naast het UZ Brussel en omgeven door natuurreservaten (Laarbeekbos, Poelbos en moeras van Jette-Ganshoren).

Dit is de thuisbasis van de faculteit Geneeskunde en Farmacie en een gedeelte van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. De campus bevat ook verschillende faciliteiten voor leven en studeren: studentenkoten, sportinfrastructuur, restaurant, bibliotheek, studiebegeleiding…

Raadpleeg de bereikbaarheidsfiche voor een routebeschrijving naar de campus en een grondplan van de Brussels Health Campus.

De Brussels Health Campus is in volle ontwikkeling en dit heeft een impact op  de circulatie op campus. Voor ieders veiligheid dringen we erop aan de verkeersregels te respecteren en de werfzones niet te betreden.

Vind te voet je weg

Raadpleeg het grondplan om te voet je weg te vinden in de omgeving van en op de Brussels Health Campus.

Houd rekening met de werfzones en volg de routes aangegeven op het grondplan en de campus.
Je kan ook door het ziekenhuis de VUB-campus bereiken, volg route 1199 van de ingang consultaties naar de passerelle.

Met de fiets

De omgeving van de campus werd volledig heraangelegd, met veel aandacht voor voetgangers en fietsers. Op de Dikke Beuklaan en Laarbeeklaan zijn er afgescheiden en brede fietspaden voorzien. De campus is ook gelegen langs de fietssnelwegen F212 Asse-Brussel en FR0 Ringroute Brussel. Plan je fietsroute op bike.brussels!

Op de bereikbaarheidsfiche vind je de toegangswegen en fietsenstallingen op de campus terug.

Dichtbij de campus is er ook een Villo!-station op de Dikke-Beuklaan, waar je met een abonnement of ticket een fiets kan huren en terugplaatsen in een ander Villo!-station naar keuze. Handig om de verplaatsing te maken naar het treinstation van Jette, waar ook een Villo!-station is.

Met de tram of bus

De campus wordt bediend door tram 9 (MIVB) en bussen van de MIVB en De Lijn. Een overzicht van de haltes vindt u op de bereikbaarheidsfiche.
Stippel je reisweg uit via www.mivb.be of www.delijn.be.

Met de trein

Via Jette

Station Jette wordt bediend door lijnen 50 en 60, en voorstedelijke treinen S3, S4 en S10.
Van aan het station kan je de campus bereiken met:

Via Brussel-Noord

Vanaf station Brussel-Noord rijdt bus 14 van de MIVB in ongeveer 30 minuten naar de campus.

Via Brussel-Zuid

Neem in station Brussel-Zuid metrolijn 2 (richting Simonis) of metrolijn 6 (richting Koning Boudewijn) tot aan Simonis, stap daar over op tram 9 (richting Dikke Beuk) tot halte UZ Brussel.

Via Vilvoorde

Vanuit Antwerpen en Mechelen kan je van de trein stappen in Vilvoorde en daar bus 820 van De Lijn nemen (richting UZ Brussel).

Met de auto

De Brussels Health Campus is bereikbaar met wagen via afrit 9 van de grote Ring (R0) rond Brussel. Neem afrit 9-Jette en voeg in op de Dikke-Beuklaan. Sla rechtsaf naar de Laarbeeklaan en neem toegang 4 van de Brussels Health Campus. Er zijn verschillende parkings op de site. Parkeren kan ook op de parking Green Energy Park, bereikbaar via afrit 10 van de R0.

Op de campus is er een toegangssysteem met slagbomen, registreer vooraf je nummerplaat voor toegang met de wagen tot de campus. Op de campus geldt de wegcode en een parkeerreglement met wegsleepregeling: vergewis je ervan dat je je wagen correct parkeert! Alle info over toegang en parkeren.

Een overzicht van de toegangen en parkings kan je vinden op de bereikbaarheidsfiche.

De campus is gelegen in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG)!
Als je met de wagen komt, kun je hier controleren of je voertuig in de LEZ mag rijden. Als je voertuig niet voldoet aan de toegangscriteria voor de LEZ kan je een dagpas kopen. Voertuigen ingeschreven in het buitenland moeten zich verplicht registreren voor de LEZ, met uitzondering van Nederlandse voertuigen.

TOEGANG TOT DE CAMPUS?

TOEGANG & PARKEREN

HOE VERPLAATSEN NAAR EN IN BRUSSEL?

MOBILITEIT

EN DE ANDERE CAMPUSSEN?

BEREIKBAARHEID