logo

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Elsene

De Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus is gelegen in Elsene, op de grens met Etterbeek, Oudergem en naast zusteruniversiteit ULB.

Op deze groene campus hebben de faculteiten Sociale Wetenschappen & Solvay Business School, Letteren en Wijsbegeerte, Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie, Psychologie & Educatiewetenschappen, Recht en Criminologie, Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen, en Ingenieurswetenschappen hun thuishaven.

Daarnaast zijn hier onder andere het rectoraat, sociale diensten, restaurant, studentenkoten, socio-culturele en sportinfrastructuur gevestigd.

Raadpleeg de bereikbaarheidsfiche voor een routebeschrijving naar de campus en een grondplan van de Brussels Health Campus.

Vind te voet je weg

Naast het online campusplan vind je op de campus ook plannen, zuilen en wegwijzers.

 

Met de fiets

In Brussel kan je je handig verplaatsen met de fiets, plan je fietsroute op bike.brussels!

Verspreid over de campus vind je fietsenstallingen per cluster gebouwen. Personeel en studenten kunnen gebruik maken van afgesloten stallingen. De VUB voorziet ook mogelijkheden om je fiets te herstellen.

Rond de campus zijn er meerdere Villo!-stations om een fiets te huren, daarnaast zijn er nog andere huur- en deelfietssystemen actief in Brussel.

Met het openbaar vervoer

De campus is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met trein-, metro-, tram- en bushaltes in zijn directe omgeving! Op het omgevingsplan vind je alle OV-lijnen en haltes rond de campus.

Met de trein

Het station van Etterbeek ligt naast de campus, ook station Delta ligt op wandelafstand. Vanaf Brussel-Centraal kan je ook metrolijn 5 (richting Herrmann-Debroux) nemen tot halte Pétillon.
Plan je reis naar de VUB met de NMBS routeplanner.
Wist je dat er twee treinen per uur rijden tussen Zaventem Airport en de campus? Nauwelijks 25 minuten vanaf Etterbeek Station!

Met metro, tram of bus

De campus wordt bediend door zowel metro's, trams als bussen van de MIVB en bussen van De Lijn, stippel je reisweg uit via www.mivb.be of www.delijn.be.
Een overzicht van alle lijnen met halte aan de campus:

Met de auto

Bezoekers en leveranciers met de wagen rijden de campus op via ingang 6 op de Triomflaan. Er is een toegangssysteem met slagbomen, registreer vooraf je nummerplaat voor toegang tot de campus.

Op de campus geldt de wegcode en een parkeerreglement met wegsleepregeling: vergewis je ervan dat je je wagen correct parkeert! Alle info over toegang en parkeren.

De campus is gelegen in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Als je met de wagen komt, kun je hier controleren of je voertuig in de LEZ mag rijden. Als je voertuig niet voldoet aan de toegangscriteria voor de LEZ, kan je een dagpas kopen en zo het BHG binnenrijden. Voertuigen ingeschreven in het buitenland moeten zich verplicht registreren voor de LEZ, met uitzondering van voertuigen die in Nederland zijn ingeschreven. Het aanschaffen van een dagpas of de registratie van een buitenlands voertuig kan voor de toegang tot de LEZ of de dag nadien tot middernacht.

TOEGANG TOT DE CAMPUS?

TOEGANG & PARKEREN

HOE VERPLAATSEN NAAR EN IN BRUSSEL?

MOBILITEIT

EN DE ANDERE CAMPUSSEN?

BEREIKBAARHEID