logo

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
1050 Elsene

 

Vind te voet je weg

Dit is de grootste campus waar de faculteiten Letteren en Wijsbegeerte, Recht en Criminologie, Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Economische, Sociale en Politieke Wetenschappen en de Solvay Business School, Psychologie en Educatiewetenschappen en de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie hun thuishaven hebben. Ook het rectoraat, de sociale diensten, het restaurant en de socio-culturele infrastructuur zijn hier gevestigd. 

Campusplannen:

 

Met de fiets

In Brussel is meestal handiger om je te verplaatsen met de fiets. Je bent er meestal sneller dan met de auto of het openbaar vervoer. Je kan je fiets veilig afzetten op het ondergrondse fietsenrek in gebouw B/C.

Praktische informatie:

  • Huur een fiets bij Villo of Blue Bike
  • Pech? Op het fietsatelier helpen we u graag! 

 

Met het openbaar vervoer

Wist je dat er twee treinen per uur rijden tussen Zaventem Airport en de campus? Nauwelijks 25 minuten rijden, en je arriveert in Etterbeek station.

Op vraag van de Vrije Universiteit Brussel maakte de MIVB een bereikbaarheidsfiche op voor de beide campussen van de universiteit. Deze fiches geven een overzicht van de verschillende mogelijkheden die het openbaar vervoer in Brussel biedt om de campussen te bereiken:

Voor meer informatie over de tram en bus in Brussel kan je terecht op de website van de MIVB. Meer informatie over de bussen van De Lijn vind je op de website.

Met de auto

De hoofdcampus van de Vrije Universiteit Brussel ligt ingesloten tussen een aantal grote verkeersaders. Voor gedetailleerde of alternatieve routes kan u onder andere Google Maps of Mappy.com raadplegen.
Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). Deze term wordt gebruikt om een stad of een deel van de stad aan te duiden waar de meest verontreinigende voertuigen niet mogen rijden. In tal van Europese steden is het een van de maatregelen om de luchtkwaliteit en dus de volksgezondheid te verbeteren. Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier controleren of u met uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van het Brussels Gewest gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto (zie boven). Tussen 1 januari 2018 en 1 oktober 2018 geldt een overgangsperiode. Vanaf 1 oktober 2018 zal het niet-naleven leiden tot een boete. Als je voertuig in het buitenland ingeschreven is, vergeet het aub niet te registeren voor u naar Brussel reist (zelfs als je voertuig voldoet). Dit kan online, vanaf 1 juli.

TOEGANG en PARKEREN

alle info hier

VUB Nieuwsbrief


Mis geen enkele update!

Schrijf je in