logo

Heb je het gedachtenexperiment gedaan?

Waande jij je 1 minuut David Attenborough, Ursula von der Leyen of Nadia Murad? Dan heb je gemerkt dat zij het niet bij woorden alleen laten. Ze engageren zich – al dan niet vrijwillig - om maatschappelijke thema's daadwerkelijk aan te pakken. Jij kan dat ook doen. Nu al, als student. 1 uur per dag of per week, 1 dag per maand ... alles is mogelijk. De wereld heeft jou, en een beetje van jouw tijd, nodig. Klaar om jouw talent in de strijd te gooien en je te engageren? Schrijf je dan in op 1 van onze ateliers of abonneer je op onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.

6 mei: Word Alexander De Croo

en verbind onze alumni met de VUB

20 mei: Word David Attenborough

en pak de klimaatverandering aan

13 mei: Word Fatima Mernissi

en pak de discriminatie op de arbeidsmarkt aan

29 april: Word Nadia Murad

en pak grensoverschrijdend gedrag aan

19 mei: Word Ursula von der Leyen

en pak de oorlog in Oekraïne aan

17 mei: Word Mark Zuckerberg

en pak polarisatie aan

Meer DWHJN

Zelf ideeën om de wereld te verbeteren? Laat het weten via dewereldheeftjenodig@vub.be of sluit je aan bij bestaande projecten via www.dewereldheeftjenodig.be

Ik heb een vraag


Heb jij zelf een idee voor het atelier of opmerking?

Stuur ons een mailtje

Hou me op de hoogte


Kan je er nu niet bij zijn, maar wil je wel toekomstige updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze 2 wekelijkse nieuwsbrief

Wat is een atelier?

De Ateliers zijn proeftuinen waar jij samen met andere VUB’ers (studenten, academici, personeel, alumni, partners…) brainstormt over hoe je denkt de VUB kunnen verbeteren rond een bepaald thema aan de hand van 4 vraagstellingen waar je met de groep aan werkt.

De uitkomst hiervan zijn 4 concrete acties  / projecten die écht een impact hebben en waarmee we verder bouwen aan de VUB als urban engaged university.

Kortom: jouw deelname is belangrijk.

Hoe?

  • De werking van de ateliers is gebaseerd op brainstorming en co-creatie. Dit vereist een gestructureerd proces met een effectieve uitkomst.
  • Het atelier helpt om snel tot nieuwe ideeën en projecten te komen vertrekkend vanuit centrale vraagstellingen die gerelateerd zijn aan het onderwerp van het probleem of de uitdaging.
  • Methodiek: GPS brainstormkit van Flanders DC met een VUB-sausje
  • Het atelier heeft naast een initiatiefnemer (bv. academisch verantwoordelijke) ook een facilitator (medewerker De wereld heeft je nodig) die achteraf het verslag maakt en deelt met de groep.
  • Duurtijd: max. 4 uur, start telkens om 14u00
  • Deelnemers: max. 25
  • Locatie: gewijzigd: kan variëren, maar meestal in de U-Residence
  • Hapjes & drankjes voorzien