logo

Mindblowers

Ben jij een VUB’er die gepassioneerd is door wetenschap en/of kunst? Zou je graag deelnemen aan een event met mensen met diezelfde mindset, en dat voor een live publiek? Dan is het Mindblowers-project iets voor jou!

Als wetenschapper of kunstenaar behoor je tot de visionairen van de samenleving, je bent de stem van de maatschappij. Om die stem en hartenklop een podium te geven, riepen de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) en de VUB het project Mindblowers in het leven. Mindblowers geeft je als wetenschapper de kans om je onderzoek voor te stellen aan een nieuw publiek, als student verwerf je nieuwe vaardigheden en als kunstenaar word je gestimuleerd om het creatieve proces rond het thema van de avond te analyseren. Als lid van de Mindblowers-community help je bovendien om de grenzen tussen wetenschap en kunst te vervagen en lever je een belangrijke bijdrage op vlak van betrokkenheid en verbinding binnen de maatschappij.

Het hoofdthema van de editie van het academiejaar 2021-2022 is Place and space. Samen met andere kunstenaars, studenten en wetenschappers lever je performances en interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Zo daagden academici en kunstenaars tijdens de editie van vorig jaar het publiek uit en zochten ze de grenzen van hun werk op. Proeven, ruiken, horen en kijken…alle zintuigen werden geprikkeld. Op die manier gaven ze een krachtig signaal dat de samenleving van morgen niet gebouwd wordt vanuit het eigen grote gelijk, maar vanuit dialoog en een zoektocht naar verbinding. Ben je nieuwsgierig geworden naar Mindblowers? Twijfel dan zeker niet en schrijf je in voor de editie van 2021!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke project:
Lynn Tytgat

E-mail:
Lynn.tytgat@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website

VACATURE

Jij bent…

  • Een VUB’er met een open mindset
  • Gepassioneerd door wetenschap of kunst

Jij hebt…

  • Zin om mensen met elkaar te verbinden
  • Zin om in dialoog te gaan met anderen

What’s in it for you?

  • Een constructief traject van co-creatie en samenwerking
  • Je wordt als student actief betrokken en verwerft nieuwe skills
  • Als wetenschapper krijg je de kans om je onderzoek voor te stellen aan een nieuw publiek
  • Als kunstenaar word je gestimuleerd om het creatieve proces te analyseren rond het thema

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke project:
Lynn Tytgat

E-mail:
Lynn.tytgat@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website