logo

Ontdek de wereld van artificiële intelligentie met Amai!

Artificiële intelligentie is de toekomst. De ene hoogtechnologische innovatie volgt de andere aan een razendsnel tempo op. Combineer een knap staaltje AI knowhow met de grootste maatschappelijke uitdagingen en wie weet zitten we dichter bij de oplossingen dan we denken... AMAI! geeft alvast het goede voorbeeld! 

Het domein van artificiële intelligentie lijkt ontoegankelijk voor de ‘gewone burger’ en enkel begrijpelijk voor de grootste Einsteins onder ons. Het kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil, het kenniscentrum voor Citizen Science willen met AMAI! die barrière doorbreken. De focus van het initiatief ligt op samenwerking tussen burgers, experts en domeinorganisaties. Samen zoeken de deelnemers naar oplossingen voor maatschappelijke problemen die te maken hebben met klimaat, gezondheid, mobiliteit of werk. 

Hoe gaat dat in zijn werk vraag je je af? Op de website amai.vlaanderen kun jij je vragen en bedenkingen maar ook je eigen ideeën omtrent AI-toepassingen delen met de AMAI! community. Je categoriseert je vraag of idee binnen één van de vier maatschappelijke thema’s en kunt ook de andere ideeën becommentariëren. In de tweede fase van het project gaan organisaties en experts samenzitten om de uitwerking van de voorstellen verder uit te denken. Dan worden er vier ideeën gekozen die financiële steun zullen krijgen en uiteindelijk uitgewerkt worden tegen 2022. 

Participeren in artificiële intelligentie wordt plotseling veel makkelijker dankzij AMAI!. Ben jij nieuwsgierig geworden of is er al een AI-lampje in je hoofd gaan branden dat je aan het brainstormen heeft gezet? Surf dan even naar de website en deel je ideeën met de wereld. 
 

Wil jij je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleiders:
Pieter Duysburgh en Michiel Vaes

Contact
pieter.duysburgh@vub.be of michiel.vaes@vub.be

Tel:
+32 483 22 58 81

Meer weten over dit project?

Bekijk de website

Jij  

  • Hebt een passie of interesse voor artificiële intelligentie en wil hier iets mee aanvangen 
  • Bent vaak bezig met maatschappelijke uitdagingen omtrent klimaat, gezondheid, mobiliteit en werk 
  • Hebt zin om met experts en organisaties te gaan samenwerken 
     

What’s in it for me? 

  • Een erg leerrijke ervaring op vlak van artificiële intelligentie en samenwerking 
  • Je breidt je netwerk uit 
  • Je zoekt mee naar oplossingen voor grote maatschappelijke problemen 

     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleiders
Pieter Duysburgh en Michiel Vaes

E-mail:
pieter.duysburgh@vub.be en michiel.vaes@vub.be

Tel:
+32 483 22 58 81

Wil je meer weten?

Bekijk de website