logo

Van plan tot een betere schoolomgeving: bij Edukado leid je je eigen project in het Zuiden

Ooit studeerden de mensen achter vzw Edukado zelf aan de VUB, nu helpen ze jou bij het uitwerken van een sociaal project in het Zuiden. Zin in een onvergetelijke ervaring waarbij je in een jaar tijd een bouwproject realiseert in een ontwikkelingsland? Bij Edukado vind je medestanders en ondersteuning voor de realisatie van een bouwproject in het Zuiden, van het maken van de plannen tot de bouw ter plaatse. Het kan daarbij gaan om klaslokalen, maar ook bijvoorbeeld om een waterput bij een school of andere infrastructuur die met onderwijs te maken heeft. Opleiding of technische achtergrond spelen geen rol, want de plaatselijke partner zorgt voor de expertise. Enkel je engagement is van tel!

Edukado?

Met Edukado werk je met een team van medestudenten en vooral samen met de plaatselijke bevolking concreet aan betere omstandigheden waarin kinderen school kunnen lopen, waardoor je hen ook meer kansen op een mooiere toekomst geeft. Niet enkel door fondsen te werven, maar door de realisatie ter plaatse van een project van A tot Z. Je reist twee maanden naar het land in kwestie om het project daar uit te voeren. Eerder werkten VUB-studenten in India, Burkina Faso, Sierra Leone, Malawi, Nepal en Bangladesh.

Wil je echt je tanden zetten in een project waarbij je alles opbouwt from scratch? Check dan de website van Edukado of laat van je horen via het contactformulier, en ontdek  hoe ook jij mee kunt bouwen aan een betere wereld voor mensen in een ontwikkelingsland.

Edukado heeft je nodig!

Doe mee!

Dit is Andy, de coördinator van Edukado.

Word jij ook een changemaker? Andy vertelt je er alles over!

Meer weten over Edukado?

Naar de website

Edukado heeft je nodig!

Wil jij je engageren voor een broodnodig educatieproject? Heb je goesting om actief mee te bouwen aan de realisatie van een schooltje in een ontwikkelingsland? Of ben jij de ideale fondsenwerver om vanuit België alles mee in goede banen te leiden?

Dan zoekt Edukado jou!

Jouw engagement

  • enkele uren per week van je tijd
  • je sociale vaardigheden
  • je vastberadenheid en werklust
  • je bereidheid om je te verplaatsen naar een ontwikkelingsland tijdens de zomermaanden

What's in it for you?

  • Je doet werkervaring op in een maatschappelijk zinvol en ethisch verantwoord project.
  • Je kan rekenen op begeleiding van ervaren groep projectmedewerkers die je met raad en daad bijstaan.
  • Je realiseert samen met een geweldig team een jaar lang activiteiten, zowel in België als in het Zuiden.

Edukado heeft je nodig!

Ik engageer me

Via deze korte video's vertellen een aantal VUB'ers over hun unieke ervaringen bij Edukado! 

Hannah De Cauter - India

Reda Ghalmi - Burkina Faso

Charlotte Van Campfort - India