logo

UNISTAR needs your help! 

Ben je een VUB-medewerker die gelijke kansen voor iedereen belangrijk vindt? Vind je dat vluchtelingen recht hebben op een goede opleiding? Wil je helpen bij de ontwikkeling van een Europese cursus? Dan is het UNISTAR-project iets voor jou! 

UNISTAR staat voor UNIversity STAff for Refugees en is een Erasmus+ strategisch partnerschapsproject. Samen met de Vilnius Universiteit (Litouwen), Alice Salomon Hogeschool (Duitsland), Universidad Alcala (Spanje), de Hogeschool Utrecht (Nederland) en UNHCR zette de VUB dit project op poten. Het heeft als doel universiteiten te ondersteunen in het onderwijs van vluchtelingenstudenten. Zo wil UNISTAR een online cursus aanbieden die universiteitsmedewerkers opleidt en begeleidt bij het werk met vluchtelingstudenten. De cursus houdt daarbij rekening met de specifieke psychosociale zorgen en behoeften van de vluchtelingstudent. Momenteel ontwikkelt de projectgroep daarom een online cursus voor universiteitsmedewerkers in heel Europa.  

Omdat de cursus nog in haar beginfase zit, is het belangrijk dat UNISTAR die eerst test. En daar heeft het project jouw hulp bij nodig! In maart 2021 gaat de testfase van start. Vanaf dat moment kies je de modules die binnen jouw interesseveld liggen en volg je de proefcursus gedurende 4 weken.  Je kan alles volledig op je eigen ritme voltooien. Achteraf geef je samen met 10 andere universiteitsmedewerkers feedback over de inhoud, de opzet, de tijd die nodig is om de cursus af te ronden en het onlineplatform zelf. Op die manier kan UNISTAR de cursus verbeteren en op punt stellen tegen eind 2021. Zo kan die versie over heel Europa verspreid worden en strijden we samen naar een kwalitatief onderwijsaanbod. Twijfel dus niet en schrijf je in!  
 

Unistar heeft je nodig!

Doe mee!
Projectleider:
Khaola Al Rifai

Contact
Khaola.Al.Rifai@vub.be

Meer weten over Unistar?

Klik hier!

VACATURE 

Je bent… 

 • Een VUB-medewerker die gelijke kansen op onderwijs belangrijk vindt 
   

Je hebt… 

 • Een vrije agenda tussen 1 maart 2021 en 26 maart 2021 
 • Een goede kennis van het Engels 
   

What’s in it for you? 

 • Je levert een belangrijke bijdrage in de strijd voor gelijke kansen op vlak van onderwijs 
 • Je bouwt mee aan een kwalitatief onderbouwd onderwijs dat beschikbaar is voor iedereen 
   

Unistar heeft je nodig!

Ik engageer me
Projectleider:
Erasmus projects

E-mail:
ERASMUSPROJECTS@VUB.BE

Wil je meer weten?

Klik hier!