logo

De VUB, safe space voor iedereen!

Als kind van je generatie klinken de woorden gender, gelijkheid of tolerantie je vast niet vreemd in de oren. Jongeren van over de hele wereld laten hun stem horen om te vechten voor een meer inclusieve samenleving. Met de werkgroep WeDecolonizeVUB ga je samen met gelijkgezinden de strijd tegen discriminatie aan te gaan en wie weet wel de nieuwe voice of a generation te worden... 

Tijdens het bewogen jaar 2020 waren protestacties en (online) activisme niet weg te denken. Vooral de BlackLivesMatter protesten groeiden uit tot een gigantische beweging die opkomt voor gelijke kansen en tracht af te rekenen met structureel racisme. Nu slaan ook het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking UCOS en VUB de handen in elkaar met WeDecolonizeVUB! 

In deze werkgroep probeer je samen met je medestudenten safe spaces te creëren voor studenten met een migratie achtergrond die nog steeds regelmatig te maken krijgen met discriminatie. Daarnaast ga je aan de slag om het eurocentrisch denkkader te doorbreken, waarin weinig rekening wordt gehouden met andere culturen en de rol van Europa overgerepresenteerd is. Door het aanbieden van boeken van auteurs met migratie achtergrond in de bibliotheek, het organiseren van events en content creatie op Instagram probeert WeDecolonizeVUB awareness te creëren binnen en buiten de muren van de VUB. Zo zijn er iedere maandag boekentips omtrent migratie die academici, journalisten, auteurs en andere geëngageerde mensen met een migratieverleden met het initiatief delen. 

Kan je niet wachten om je te engageren en de VUB de meest inclusieve universiteit van Vlaanderen te maken? Laat je stem horen en sluit je alvast aan bij de community! 

 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider
Latifah Abdou

E-mail:
wedecolonizevub@ucos.be

Tel:
0499 50 17 83

Wil je meer weten over dit project?

Bezoek facebook

VACATURE  

Ik heb...  

  • Een passie voor activisme en sociaal engagement 
  • een groot rechtvaardigheidsgevoel 
     

what’s in it for me? 

  • Je bouwt mee aan het inclusiever maken van de VUB 
  • Je doet aan community building en ontmoet gelijkgezinde medestudenten 
  • Je dompelt je onder in de wereld van het sociaal activisme 
     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider:
Latifah Abdou

E-mail:
wedecolonizevub@ucos.be

Tel:
0499 5 017 83

Wil je meer weten over dit project?

Bezoek facebook