logo

Foutmelding

Warning: igbinary_unserialize_object_properties: unknown key type '74', position 4192460 in _dmemcache_get_pieces() (line 340 of /var/www/local/vub/app/releases/38.1/www/sites/all/modules/contrib/memcache/dmemcache.inc).

Word vrijwilliger bij Fietsbieb en geef alle Brusselse kinderen de kans om te fietsen!

Ben jij een VUB’er die graag sociaal engagement wil omzetten in daden? Wil jij meer kansen bieden aan gezinnen met kinderen die het financieel minder breed hebben? Vind je duurzaamheid bovendien belangrijk? Dan is vrijwilliger bij Fietsbieb iets voor jou!

De Fietsbieb is een plek waar tweedehandskinderfietsjes hersteld en nadien verhuurd worden aan een heel lage prijs. Daarmee heeft het project een dubbele focus. Enerzijds biedt de Fietsbieb via haar sociale karakter elk kind eigen fietsje, waardoor de inclusie vergroot. Anderzijds draagt het project bij aan een duurzame wereld omdat het gebruikte fietsjes een tweede leven geeft. Als vrijwilliger draag je dus dubbel zoveel bij aan een betere wereld! Een van de Fietsbiebs is gelegen in Elsene, bij Usquare, op een steenworp van de VUB. Daardoor is het voor jou als geëngageerde VUB’er niet moeilijk om de Fietsbieb te bereiken. Als vrijwilliger help je één keer per maand in de Fietsbieb. Daarbij kan je drie profielen invullen, gebaseerd op jouw eigen vaardigheden. Als eerste is de Fietsbieb op zoek naar een handig persoon die de fietsjes kan repareren indien dat nodig zou zijn. Daarnaast zoekt ze iemand die graag aan de administratieve kant helpt, zoals bij de vernieuwing van de abonnementen, de inschrijvingen en het updaten van de wachtlijst. Als laatste zoekt de Fietsbieb mensen die houden van het sociale contact en die daarom graag aan het onthaal staan. Zie jij jezelf binnen één van die profielen? Twijfel dan zeker niet en schrijf je in als vrijwilliger. Zo maak jij het broodnodige verschil voor de kinderen én hun gezinnen! Als vrijwilliger krijg je ook een korte vorming, en kan je met vragen steeds terecht bij de backoffice.

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Sofie Neyens

E-mail:
sofie.neyens@beweging.net

Telefoonnummer
0495566589

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website

VACATURE

Jij bent… 

  • Een VUB’er die inclusie heel belangrijk vindt
  • Een VUB’er die zijn steentje wil bijdragen aan een duurzamere planeet
  • Een handig persoon, een administratief persoon of iemand heel sociaal (of een combinatie natuurlijk!)

Jij hebt… 

  • Eén keer per maand een vrij moment
  • Zin om een belangrijk verschil te maken!

What’s in it for you?

  • Je krijgt een vorming van Beweging.net, de vereniging die achter de Fietsbiebs zit. Zo word je volledig klaargestoomd om de beste vrijwilliger te zijn!
  • Een grote betrokkenheid: je legt veel (nieuwe) sociale contacten, zowel met de medevrijwilligers als met de gezinnen
  • Je maakt niet alleen de kinderen, maar ook de ouders van de kinderen heel blij met jouw inzet!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Sofie Neyens

E-mail:
sofie.neyens@beweging.net

Telefoonnummer
0495566589

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website