logo

Kom op 20 oktober naar de lanceringsavond van GREENxCHANGE en zet je in voor het klimaat!

Ben jij een VUB-student met een hart voor de planeet? Vind jij ook dat er dringend iets aan de klimaatcrisis moet gedaan worden? Zou je je graag inzetten voor een duurzamere VUB? Dan is GREENxCHANGE iets voor jou!

Duurzame acties voor iedereen

De klimaatcrisis is terug van nooit weggeweest. Terwijl we stilaan uit het dal van de coronacrisis kruipen en er terug leven is op de campus, wil het GreenTeam weer aan de slag om samen met jou de wereld duurzamer te maken. Daarom lanceert GreenTeam het GREENxCHANGE-project. Dat is een gloednieuw project dat studenten zoals jij de kans geeft om zich te engageren rond duurzaamheid, milieu en klimaat. Hierbij draag je samen met de VUB je steentje bij aan het gezond houden van onze planeet. Zo kan je via Green Hive als kotstudent meedoen aan maandelijkse duurzaamheidschallenges om je kotleven ‘groener’ te maken en kan je daarmee prijzen winnen. Op het einde van het jaar kan je zelfs een “groen kot”-award behalen. Daarnaast kan je als lid van een studentenvereniging je aansluiten bij Green Circles. Daarbij kan je via een checklist met tips & tricks je TD’s vergroenen. Ten slotte kan je ook als vrijwilliger deel uitmaken van het GreenTeam. Je helpt bijvoorbeeld mee met een plantjesactie, begeleidt een fietstocht, geeft een workshop (over vegan koken bijvoorbeeld) of je realiseert je eigen groene idee. Alle input is welkom en broodnodig. De klimaatsituatie is ernstig, en jouw bijdrage kan dus een belangrijk verschil maken!

Heb je interesse en zou je graag meedoen? Dat kan! Op 20 oktober organiseert GreenDeal het lanceringevenement van GREENxCHANGE. Van 19u tot 21u leer je in de VUB Lounge op een interactieve manier de verschillende projecten rond duurzaamheid, klimaat en milieu kennen waarvoor je je kan inzetten. Samen met andere enthousiaste VUB’ers brainstorm je over hoe je de VUB kan verduurzamen en wat je zelf als student kan doen. Bovendien krijg je ook ruimte om de andere VUB’ers met een hart voor onze planeet te leren kennen. Dat doe je terwijl je geniet van een vegetarische maaltijd en fair trade drinks.

Ben je een student op campus Jette? Dan kan ook jij alles over GREENxCHANGE ontdekken op 19 oktober tussen 14u en 17u. Je vindt het standje van GreenTeam op het grasplein voor gebouw A. Meer info kan je terugvinden op het aparte Facebook-evenement.

Twijfel dus niet, want de klimaatsituatie is ernstiger dan ooit en kan jouw steun zeker gebruiken! Schrijf je in de link onderaan en nodig al je medestudenten en vrienden uit via het Facebook-evenement. Zo redden we samen onze planeet!

Wil je je engageren voor dit project?

Ik doe mee
GREEN TEAM
CAMPUS ETTERBEEK - LOKAAL E.2.08

E-mail:
greenteam@vub.be

Telefoonnummer
02 629 22 77

Wil je meer weten over het Greenteam?

Bekijk de website

VACATURE

Je bent…

  • Een VUB-student met een hart voor het klimaat
  • Vastberaden om een broodnodige bijdrage te leveren in de strijd voor een betere planeet

Je hebt…

  • Een vrije agenda op 20 oktober, van 19u tot 21u of een vrije agenda op 19 oktober tussen 14u en 17u
  • Zin om te brainstormen en praten over hoe de VUB kan verduurzamen en wat je zelf kan doen

What’s in it for you?

  • Je leert andere enthousiaste VUB’ers kennen die samen met jou willen strijden voor een duurzamere planeet
  • Je krijgt een vegetarische maaltijd en fair trade drankjes
 

 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website