logo

INTERNATIONAL STUDENT PLATFORM

VUB is een melting pot van culturen, kleuren, talen en stijlen. Die diversiteit kenmerkt de universiteit en zorgt ervoor dat studenten en personeel een breder en rijker wereldbeeld krijgen. Omwille van de sterke aanwezigheid van internationale studenten creƫrde het VUB International Relations Office het International Student Platform dat iedereen de kans geeft een stem te hebben in het beleid van VUB.

De naam spreekt voor zich: het International Student Platform biedt internationals een platform om meer inspraak te krijgen. Het gaat niet over legale macht, maar wel over een adviserende rol zoals die van de studentenraad. De bestuur van de organisatie bespreekt thema’s die relevant zijn voor internationale studenten zoals wonen, gezondheidszorg en mobiliteit, maar er worden ook events georganiseerd zoals jobfairs voor internationals of cross-cultural communication events. Daarnaast beidt het platform ook momenten aan om elkaar te leren kennen en vrienden te maken. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen zijn plaatsje vindt op de VUB. De board bestaat uit twaalf leden waaronder een voorzitter en een vice-voorzitter, die jaarlijks verkozen worden. Zij doen er alles aan om de studentenraad een internationaler karakter te geven en VUB een nog meer inclusieve universiteit te maken. Heb jij ook zin om je leiderschapsskills te ontwikkelen en een stem te krijgen in het beleid van jouw universiteit? Neem dan eens een kijkje op de website en stel je kandidaat om lid te worden. Tijdens een interview krijg je de kans uit te leggen waarom dit echt iets voor jou is en wie weet zetel jij volgend jaar wel in het bestuur van het International Student Platform!

Deadline om je kandidaat te stellen is 14/10/2021. Interesse? Klik op de 'Ik wil me engageren' - button en kom in actie!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Diletta Muccilli

E-mail:
isp@vub.be

Telefoonnummer
+393358769299

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website

VACATURE

Jij bent… 

  • Een teamplayer

Jij hebt… 

  • Zin om je leiderschapsskills te ontplooien
  • Interesse in internationale relaties en policy making

What’s in it for you?

  • Je draagt bij aan het internationaal karakter van de VUB
  • Je leert heel wat bij over beleid maken
  • Je leert heel veel diverse mensen kennen wat van jou een echte wereldburger maakt!

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Verantwoordelijke
Diletta Muccilli

E-mail:
isp@vub.be

Telefoonnummer
+393358769299

Wil je meer weten over dit project?

Bekijk de website