logo

Maebar, your Bar

Een gezellig tasje koffie of thee, een fietstocht door onze geliefde hoofdstad, en een goed gesprek over maatschappelijke kwesties die voor jou van groot belang zijn. Het lijken drie zaken die niet meteen samen in een zin te rijmen vallen, maar met Maebar kan het! 

Maebar is Arabisch voor kruispunt. Met de elektrische driewieler fiets duik je het bruisende Brussel in op zoek naar kruispunten. Niet in de letterlijke zin van het woord, maar je zoekt naar punten waar mensen elkaar kruisen. Kruisen, maar niet echt ontmoeten. En dat is jammer in een stad als Brussel, waar diversiteit de stad kleurt en iedere voorbijganger een interessant verhaal te vertellen heeft. 
Met Maebar krijg je de kans mensen te ontmoeten en een netwerk uit te bouwen.  

Het systeem is simpel: de fiets kan je zo uitklappen dat je twintig gasten kunt ontvangen voor een gratis tas koffie of thee. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het gesprek dat jij met je initiatief wilt aangaan. De enige vereisten zijn dat dat je project gelinkt is aan de stad Brussel, een bijdrage levert aan de maatschappij een relevante problematiek aankaart. Maebar slaat meerdere vliegen in een klap. Met de elektrische fiets creëer je bewustzijn voor duurzaamheid, door je plaats zelf te kiezen kan je de kloven tussen verschillende delen van Brussel dichten, en ten slotte pak je ook de gelijke kansen problematiek aan door niemand uit te sluiten van je project. 

Sounds good? Schrijf je snel in en na een korte opleiding over het besturen van de Maebar cruise jij misschien wel met je eigen bar door de straten van Brussel! 
 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider
Minne Huysmans

E-mail:
Minne.Huysmans@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun facebook

VACATURE  

Jij hebt..

  • Een sociaal-maatschappelijk project in gedachten dat je graag met anderen wil delen 
  • Zin om Brussel en haar bewoners beter te leren kennen 
     

What’s in it for me? 

  • De kans om jouw project tot leven te wekken 
  • Een uitgebreid, Brussels en divers netwerk 
  • Je neemt deel aan een duurzaam en inclusief initatief terwijl je ook je eigen project uitwerkt 

     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider:
Minne Huysmans

E-mail:
Minne.Huysmans@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun facebook