logo

REDELIJK EIGENZINNIG? WE NEED YOUR IDEAS! 

Studeren aan de VUB betekent (gelukkig) niet enkel enorme hoeveelheden aan leerstof op zo kort mogelijke tijd in je hoofd proberen opslaan. Er wordt ook verwacht dat je je kennis omzet in de praktijk en de handen uit de mouwen steekt. Het interdisciplinaire vak ‘Redelijk Eigenzinnig’ leert je samenwerken, creatief zijn en jezelf engageren. Want de wereld heeft jou nodig! 

Redelijk Eigenzinnig is een innovatief onderwijsproject waarbij VUB samenwerkt met externe vzw’s, en wordt volledig getrokken door de deelnemende studenten. Ieder jaar verandert het hoofdthema. Dit jaar werkten de studenten rond het thema armoede en leerden ze samenwerken met onder andere organisaties als Samu Social. Maar hoe gaat dat nu allemaal in zijn werk? 

Jullie, de studenten, worden onderverdeeld in groepjes en krijgen een organisatie met een contactpersoon toegewezen. Vervolgens ga je in overleg met de organisatie een project op poten zetten dat bij moet dragen aan de doelstellingen van de vzw in kwestie. Je wordt erg vrij gelaten: je project kan een informatieve paper betekenen, maar ook een fysiek evenement of een lezing! 

Concreet betekent dit voor jou dat je afhankelijk van je functie binnen je groepje drie tot zes studiepunten verdient, maar bovenal betekent het dat je een grote bijdrage levert aan een belangrijke sociaal-maatschappelijke kwestie. Beginnen er hier en daar al enkele creatieve ideeën op te borrelen in jouw hoofd? Zet je brainstormsessies dan voort samen met je medestudenten in het volgende academiejaar! 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider
Yano truyers

E-mail:
yano.truyers@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website

VACATURE  

Jij hebt 

  • Zin om de handen uit de mouwen te steken voor een sociaal project 
  • Een goede teamspirit waarmee je makkelijk in groep kan samenwerken 
  • Een hart voor sociaal engagement en sociaal-maatschappelijk, relevante kwesties 
     

What’s in it for me? 

  • Je leert samenwerken met externe bedrijven en studenten uit verschillende richtingen 
  • Je ontplooit je creativiteit door een origineel project op poten te zetten 
  • Je draagt je steentje bij aan een mooiere en meer sociale samenleving 
     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider:
Yano Truyers

E-mail:
yano.truyers@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website