logo

Maak thema’s als medeleven en verdriet bespreekbaar dankzij Compassionate University

Vind jij dat medeleven en verdriet een duidelijkere plek moeten krijgen op onze universiteit? Heb je ideeën om thema’s als verlies op een mooie manier aan te pakken? Of zou je graag meehelpen met de organisatie van activiteiten rond die thema’s? Dan is Compassionate University iets voor jou!

Meeleven is een menselijke eigenschap. Toch gaan we soms lichter heen over het lijden van iemand dan we zouden willen. We ontzien daardoor de gevoelens van een medestudent of collega die iets ernstigs is overkomen niet altijd zoals dat zou moeten. Lijden en treuren kent vele schakeringen, en medeleven betuigen kan op vele manieren. Daarom wil de VUB via Compassionate University iedereen binnen haar gemeenschap wijzen op de talrijke vormen die steun en meeleven kunnen aannemen. Jouw bijdrage en ideeën kunnen daarin het verschil maken!

Via het project maak je iedereen binnen de VUB-community bewust van het belang van steun en meeleven in situaties van ernstige ziekte, overlijden, verlies en verzorging. 

Denk daarbij aan tentoonstellingen, debatten, lezingen, themamomenten, seminaries en persvoorstellingen. Heb je zelf een idee ander idee dat ook een verschil zou kunnen maken binnen het Compassionate University project? Sluit je dan zeker aan bij het project en laat je stem horen! Alle input is nodig en meer dan welkom, op welke manier dan ook. Twijfel dus niet en help mee in de creatie van de warme en verbonden gemeenschap die de VUB dankzij Compassionate University wordt!

Compassionate University heeft je nodig!

Sluit je aan
Verantwoordelijke project
Jeroen De Samblancx & Sarah Dury

E-mail:
Jeroen.De.Samblancx@vub.be; Sarah.Dury@vub.be

Meer weten over Compassionate University?

Ga naar de website

Vacature

Je bent…

  • Een VUB’er die een plaats voor medeleven en verdriet belangrijk vindt
  • Empathisch

Je hebt…

  • Ideeën rond de thema’s verlies, medeleven en verdriet die je graag wil delen

What’s in it for you?

  • Het project is een facilitator voor jouw ideeën rond verlies
  • Je helpt mensen op jouw manier met de verwerking
  • Je bouwt mee aan de VUB als Compassionate University

Compassionate University heeft je nodig!

Doe mee!
Project verantwoordelijke:
Jeroen De Samblancx & Sarah Dury

E-mail:
Jeroen.De.Samblancx@vub.be; Sarah.Dury@vub.be

Meer weten over Compassionate University?

Ga naar de website