logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

Brightspark workshops Fotonica

Wednesday, 1 October, 2014 - 15:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
R&D Wetenschapscommunicatie
02 629 30 88
jvlaer@vub.ac.be
www.wtnschp.be
Workshop

brightspark workshopsBrightsparks zijn workshops voor jongeren die gepassioneerd zijn door wetenschap. Samen met een docent van de VUB of EhB dompelen ze zich onder in een onderzoeksdomein. In het verleden kwam onder andere geologie, filmanalyse en kwantumfysica aan bod.

Dit najaar nemen we de technologie van het licht onder de loep. Het Brussels Photonics Team, B-Phot in het kort, is een onderzoeksgroep van wereldklasse. Zij onderzoeken hoe de unieke eigenschappen van licht toegepast kunnen worden voor energieopwekking, geneeskunde en bliksemsnelle communicatie.

Begeleid door de experts van dit team ga je zelf op onderzoek naar de wetenschap achter het licht en experimenteer je met de hoogtechnologische toepassingen van het foton. Welke functies kan je allemaal bedenken voor infrarood sensoren? Of wat dacht je van een wedstrijdje ‘wie bouwt de snelste boot op zonne-energie’? Op het menu staat ook een bezoek aan het splinternieuwe en hoogtechnologische Photonics Innovation Centre.

Zin om mee te doen? De Brightspark Workshops over fotonica gaan door op 1 oktober, 22 oktober en 5 november van 15u tot 18u. Na De laatste sessie wordt op 26 november gevolgd door een diploma uitreiking. Onze doelgroep zijn 16 – 18 jarigen. Specifieke voorkennis is geen vereiste, een gezonde honger naar wetenschap wel! Zin om mee te doen? Stuur een e-mail naar Jef Van Laer (jvlaer@vub.ac.be).

b-phot logowtnschp logo