logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

CERN Physics Masterclass

Wednesday, 11 March, 2015 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
G
1G003
Wetenschapscommunicatie
02 629 30 88
jvlaer@vub.ac.be
www.wtnschp.be
Workshop

Elk jaar nemen ongeveer 10.000 leerlingen van middelbare scholen in 37 verschillende landen deel aan de Physics Masterclasses. Zij ontrafelen een dag lang de geheimen van de kwantumfysica bij een universiteit in hun buurt.

Ook aan de VUB vindt op woensdag 11 maart een Physics Masterclass plaats. Prof. Freya Blekman doet de basisinzichten in de kwantumfysica en de werking van de Large Hadron Collider op het CERN uit de doeken. Daarna ga je zelf aan de slag met de data die opgemeten werden in het CMS-experiment. Je onderzoekt de structuur van het proton en je gaat zelf op zoek naar het Higgs boson!

Aan het einde van de dag neem je deel aan een videoconferentie met wetenschappers in het CERN en studenten van andere Europese scholen om hun onderzoeksresultaten te vergelijken.

Deelnemen?

Dit programma vult een hele dag en deelname is helemaal gratis. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Als je in het vijfde of zesde ASO zit en je bent gefascineerd door (deeltjes-) fysica, kan je deelnemen. Registreer je hier voor de masterclass.

Programma

11 maart 2015, VUB campus Etterbeek.

10u onthaal met ontbijt

10u30 inleidende sessie

11u30 data-analyse, deel 1

12u30 gratis lunch in het studentenrestaurant

13u30 data-analyse, deel 2

15u pauze: bezoek aan het studentenlaboratorium fysica

16u videoconferentie met CERN en Europese scholen

17u30 einde

Naar de registratiepagina!