logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

HANS VANDECANDELAERE "OUD MOLENBEEK: EEN BLIK OP DE COMPLEXITEIT VAN DEZE WIJK"

Tuesday, 8 November, 2016 - 20:15 to Tuesday, 8 November, 2016 - 21:30
Foyer vzw
Werkhuizenstraat 25 – 1080 Molenbeek
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Ontmoeting

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. 

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Hans Vandecandelaere

Oud-Molenbeek, Hans Vandecandelaere biedt ons een brede kijk op de complexiteit van deze stadswijk. Zijn kijk schetst ook een beeld over de migratie en de dynamieken die deze in de wijk creëert op het gebied van onderwijs, handel, religie, etc. De schets is gebaseerd op 'In Molenbeek', een boek waarmee hij een tegengewicht wil bieden aan de vaak eenzijdige berichtgeving over deze wijk. Aansluitend gaan we in gesprek met de vrouwen van Dar Al Amal (de vrouwenwerking van Foyer vzw) over het boek.

Inschrijven

De lezing gaat door op dinsdag 8 november 2016, van 20u10 tot 21u30, in Foyer vzw (www.foyer.be).

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze lezing.

You can no longer submit using form.