logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

Lezing en debat "Transgender @ the university"

Monday, 7 March, 2016 - 18:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
D
Promotiezaal
RHEA - GAP - R&D - CROSSTALKS - AFF
026291130
lisa.wouters@vub.ac.be
Avondlezing

De Vlaamse regering plant in haar nieuwe kantoorgebouwen naast een vrouwen- en mannentoilet ook een genderneutraal toilet. Bij vacatures voor federale overheidsdiensten wordt de gebruikelijke omschrijving M/V uitgebreid tot M/V/X. En het IOC overweegt een versoepeling van de regels voor de deelname van transgenders aan de olympische spelen. Maar hoe zit dit aan de universiteit en de VUB in het bijzonder?

Coördinator van het Transgender Infopunt Joz Motmans maakt ons wegwijs in het transgenderthema, in relatie tot genderstudies. Nadien gaan hij, Kaj Poelman (çavaria), Raf Devos (directie personeel), Els Robbrecht (diensthoofd studentenbeleid), Stijn Defruyt (UGent/KULeuven) en Evo Busseniers (CLEA) in gesprek. Wat zijn de noden van trans-studenten en -personeel? Wat zijn de do’s and don'ts op het vlak van beleid en acties?  

Deze avond vindt plaats binnen het opleidingsonderdeel Inleiding tot de vrouwen- en genderstudies. Titularis van het vak Prof. dr. Gily Coene (RHEA/genderactieplan) modereert het debat. Zowel studenten, VUB-personeelsleden als externen zijn welkom.

Meer weten over gender aan de VUB? Genderactieplan en RHEA expertisecentrum gender, diversiteit en intersectionaliteit