logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

KUUMBA vzw - OP ONTDEKKING IN MATONGÉ

Tuesday, 14 February, 2017 - 20:15 to Tuesday, 14 February, 2017 - 21:30
Kuumba
Waversesteenweg 78, 1050 Elsene
Redelijk Eigenzinnig
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Wandeling

Redelijk Eigenzinnig!?

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. 

Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen,... gaan zij in gesprek met  studenten en het brede publiek.

Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie

Op ontdekking

Welkom in Matongé, een levendige en kleurrijke wijk waar het Belgisch koloniaal verleden en de hedendaagse migratie samenkomen. In dit stukje Elsene vind je meer dan 108 verschillende nationaliteiten en dat op nauwelijks enkele vierkante kilometers. Natuurlijk springt de centraal Afrikaanse aanwezigheid het meest in het oog. Met behulp van een kaartje ga je wandelend op ontdekking in de wijk. Bewoners en wijkgebruikers zullen klaarstaan je onder te dompelen in het laatste stukje Afrika dat België nog heeft. De ervaringen delen we achteraf in heet KUUMBA-café.

Inschrijven

De activiteit gaat door op dinsdag 14 februari 2017, van 20u tot 21u30, vertrek in KUUMBA (www.kuumba.be).

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’  dienen zich in te schrijven voor deze activiteit.

You can no longer submit using form.