logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

Pannenkoeken ten voordele van vzw Benetiet en het kankeronderzoek van dr. Damya Laoui

Monday, 11 December, 2017 - 11:00 to Monday, 11 December, 2017 - 16:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Esplanade
VUB

Onderzoekers van het labo Cellulaire en Moleculaire Immunologie van de Vrije Universiteit Brussel en het Myeloid Cell Immunology Lab van VIB organiseren een actie ten voordele van vzw Benetiet en het kankeronderzoek van dr. Damya Lamoui.

Op maandag 11 december verkopen ze koekjes, pannenkoeken en warme chocomelk op de Esplanade van onze campus in Etterbeek.

De opbrengt gaat naar vzw Benetiet.

Vzw benetiet

  • vindt dat vrouwen die na een borstamputatie door borstkanker, al dan niet preventief, de borstreconstructie van hun keuze moeten kunnen krijgen, zonder financieel te worden benadeeld.
  • ondersteunt vrouwen die na een borstamputatie door borstkanker een borstreconstructie wensen met eigen weefsel, maar hiervoor niet over de nodige middelen beschikken.
  • zamelt fondsen in om vrouwen hierbij te ondersteunen.
  • gaat het debat aan over de terugbetalingspolitiek die tekort schiet.
  • HEEFT HAAR DOEL BEREIKT EN STOPT ERMEE! Op 19 oktober heeft de minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, meegedeeld dat er een akkoord¬†was bereikt met alle partijen inzake de volledige terugbetaling van autologe borstreconstructies na borstkanker (al dan niet preventief). De overblijvende fondsen doneert Benetiet aan het baanbrekend kankeronderzoek van Dr Damya Laoui (zie foto) en haar team aan de VUB/VIB.

Kom dus zeker langs en koop een pannenkoek!