logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

Brussels Boksgala

Saturday, 2 June, 2018 - 17:00
Bozar
Rue Ravensteinstraat 23, Brussel / Bruxelles
Crosstalks - Bozar Agora - Brussels Boxing Academy
https://www.bozar.be/nl/activities/142646-boksgala

Onder het mom van controles door de sociale zekerheid worden sportclubs in Brussel en elders in België bestookt met invallen door de federale politie, meer nog dan sociaal-culturele organisaties. Nochtans zijn het precies die clubs die beleidsmakers omschrijven als constructieve en cultuuroverschrijdende omgevingen waar andere instellingen slechts van kunnen dromen.

Daarom installeren Crosstalks en BOZAR in de marge van 'BOZAR Occupied – 50 Years of Cultural Protest' een heuse boksring in de Hortahal. Zo zetten ze de deuren van een van de meest gerenommeerde kunstinstellingen van België wagenwijd open voor de Brussels Boxing Academy en andere boksverenigingen, en heten ze boksers van alle leeftijden, geslachten, klassen en achtergronden van harte welkom.

Joseph Beuys bond voor het eerst de bokshandschoenen aan in 1972 voor zijn werk Boxkampf für die direkte Demokratie. Ook curator Jan Hoet stond bekend om zijn artistieke uppercuts, was een fervent boksliefhebber en stond als tiener zelf ooit in de ring. Een boksring in de Hortahal is dus niet zo’n gek idee. Meer nog, het voelt zelfs aan als thuiskomen.

Programma
17:00 : weging recreanten
18:00 – 20 00 : recreantenwedstrijden (11)
19:30 : weging wedstrijdboksers
20:00 – 20:30 : pauze 
20:30 : begin wedstrijden wedstrijdboksers (6)
21:30 : ramadanmaaltijd Iftar
22:00 – 23:00 : vervolg wedstrijden