logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

Actuele topics HR- en ondernemingsstrategie

Tuesday, 19 November, 2019 - 18:00 to Tuesday, 10 December, 2019 - 20:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculty: Recht en Criminologie
VUB, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
Gebouw D, Aula D0.02
Master of Laws in het Sociaal Recht i.s.m. ASR en UBLA
02/6292561
evenementen.rc@vub.be
Expertcolleges

De Master of Laws in het sociaal recht van de Vrije Universiteit Brussel organiseert in samenwerking met de Vereniging van VUB-Alumni Sociaal Recht (ASR) en de University of Brussels Law Alumni (UBLA) op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus, Pleinlaan 2 Etterbeek, gebouw D, aula D 0.02 twee expertcolleges over het thema “Actuele topics HR- en ondernemingsstrategie”.

Spreker: dhr. Yves Stox, Senior Legal Counsel Partena Professional, wetenschappelijk medewerker Vakgroep Publiekrecht Vrije Universiteit Brussel, auteur van o.m. "De winstpremie: de berekeningsregels verduidelijkt en aangepast" (Or. 2019, 129-135), "De winstpremie" (RW 2018-19, 363-376) en " Auteursrechten, naburige rechten en het loonbegrip van de Loonbeschermingswet" (RW 2015-16, 858-862).  

Dinsdag 19 november 2019, 18-20u

"Alternatieve beloningsvormen: actuele topics" onder het voorzitterschap van Prof. Johan Peeters, hoofddocent Universiteit Hasselt, gastprofessor Master of Laws in het sociaal recht Vrije Universiteit Brussel, advocaat Balie Provincie Antwerpen.

  • België kent heel wat alternatieve beloningsvormen. Ze moeten helpen om de loonkloof te verkleinen. We leggen uit hoe het zover is kunnen komen.

  • Krijgt u ook keuzestress  van al die verschillende beloningsvormen of lijkt de implementatie u te complex? U leert hoe cafetariaplannen een oplossing kunnen bieden: efficiënt, flexibel en employee centric.

  • Tegelijk blijft de uitdaging: Hoe werknemers belonen als ze goed presteren? Dat kan met een bruto bonus, een winstpremie, de loonbonus cao 90. U leert om de juiste keuze te maken en dit zo optimaal mogelijk aan te pakken.

  • Tot slot zoomen we in op oude en nieuwe mobiliteitsoplossingen: cash for car, het mobiliteitsbudget en telewerken.

Dinsdag 10 december 2019, 18-20u

"Flexibiliteit in arbeidstijd" onder het voorzitterschap van de heer Michel De Gols, gewezen Directeur-generaal Algemene Directie Individuele Arbeidsbetrekkingen van de Federale Overheidsdienst Werk, Arbeid en Sociaal Overleg en VUB Fellow Law and Criminology.

Hoe kan men de arbeidstijd zo organiseren dat de onderneming efficiënt kan omspringen met vragen van klanten? Hoe kan men tegelijk de organisatie afstemmen op de work-life-balance van de werknemers?

We bekijken hoe men meer flexibiliteit kan creëren binnen de onderneming:

  • Glijdende uren of kleine flexibiliteit, wat te kiezen en hoe in te voeren?

  • Hoe duur zijn de vrijwillige overuren?

  • Kan men de loonkost makkelijker beperken bij gewone overuren door de bv-vermindering en wat houden werknemers over?

Praktisch

Er is geen erkenning door de balie of tussenkomst van het IGO aangevraagd. Deelnemers ontvangen een aanwezigheidsattest en kunnen daarmee de erkenning van hun deelname in het kader van de permanente vorming aanvragen.

Deelnemen is kosteloos, maar voorafgaandelijk inschrijven is noodzakelijk via onderstaande module.

You can no longer submit using form.