logo

You are here

Warning message

Attention! This event has already passed.

Ecopolis 2019 - #Generatie_Hoop

Sunday, 10 November, 2019 - 11:00
Kaaitheater
Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel
VUB Crosstalks, Oikos, Kaaitheater, Broederlijk Delen, Passa Porta, AM (Arbeid & Milieu), Kunstenpunt, Imagine 2020, FMDO, Etopia
http://ecopolis.be/

Ecopolis is het jaarlijks rendez-vous voor wie bezig is met een duurzame toekomst. Deze vijfde editie brengt opnieuw stemmen bijeen uit academische en artistieke wereld, middenveld en bedrijfsleven. Met aandacht voor verhalen uit de praktijk, de kunsten én academisch onderzoek, wil Ecopolis verbinden over al deze sectoren heen, vanuit gelijkwaardigheid en via open dialoog.

PROGRAMMA 

Ecopolis 2019 vertrekt van de meest opzienbarende gebeurtenis van het afgelopen jaar: de massale opstand van jongeren tegen de klimaatimpasse.

Deze Generatie Hoop houdt politici een spiegel voor en katapulteert de klimaatdiscussie naar het hart van het maatschappelijk debat. Door zich te verenigen, geen vrede te nemen met halfslachtige maatregelen en aan te dringen op krachtdadig klimaatbeleid, nemen jongeren een prominente plaats in op het politiek toneel. Hoe houden we de klimaatopwarming onder de 1,5°C? Welk beleid hebben we nodig? Ecopolis 2019 wordt een speciale editie voor en vooral mét #Generatie_Hoop, in het teken van een duurzame toekomst op een leefbare planeet.

Eerste namen: Anuna De Wever (klimaatactiviste), Joke Hermsen (Nederlandse filosofe en schrijver), Elvis Peeters (Belgische schrijver). Bekijk het volledige programma binnenkort online op ecopolis.be

TICKETS

Koop je ticket in voorverkoop aan 7 euro (kassa: 10 euro) op de website van het Kaaitheater!