logo

You are here

Masterstudente IERE Lina Achour verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger Vlaamse Jeugdraad (5/06/2020)

Masterstudente Internationaal en Europees recht Lina Achour is verkozen als nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Jeugdbeleid namens de Vlaamse Jeugdraad. De verkiezing gebeurde online. Lina Achour werd met twee andere jongeren verkozen tijdens een finale met acht kandidaten. 

Lina Achour zal de Vlaamse jeugd gedurende twee jaar vertegenwoordigen bij de VN. Daarmee gaat een droom in vervulling, want de Verenigde Naties zijn een passie van haar.

Ze heeft al flinke ervaring opgedaan in de internationale diplomatieke wereld. Als lid van KULMUN ontmoette ze al Ban-Ki-Moon, de voormalig secretaris-generaal van de VN. KULMUN is het equivalent van VUBMUN aan de KU Leuven en die ‘Model United Nations’ maken studenten bekend met de werking van de instellingen van de Verenigde Naties. In simulaties diende ze staten te verdedigen in een bepaald orgaan van de VN.

Tijdens haar mandaat zal Lina Achour thema's aankaarten die de Vlaamse jongeren nauw aan het hart liggen.

Naast Lina Achour werden twee andere Vlaamse jongeren verkozen als vertegenwoordiger namens de Vlaamse jeugdraad: Alpha Vuylsteke als vertegenwoordiger bij de EU en Reine Spiessens als VN-vertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling.

(Bron: VUB Press)