Attention and attentional networks: a symposium in honor of Michael Posner

donderdag, 29 november, 2007 - 13:30
Faculteit: Psychology and Educational Sciences
Auditorium Q
Prof. Eric Soetens
02/629.28.73
Eric.Soetens@vub.ac.be
seminarie

Michael Posner kan beschouwd worden als één van de meest vooraanstaande personen in het psychologisch onderzoek van de laatste 50 jaar.

Hij was een van de drijvende krachten achter de analyse van psychologische processen in verscheidene componenten en functies, om zo tot een beter begrip te komen van de relatie tussen hersenen en gedrag.

Zijn onderzoek en ideeën hebben bijgedragen aan de snelle groei van het onderzoek binnen het domein van de cognitieve neurowetenschappen.

Zijn meest bekende werk ligt binnen het domein van de aandacht, waarvoor hij reeds verscheidene nationale en internationale wetenschappelijke prijzen ontving.

Op woensdag 28 november zal Michael Posner (Prof. Em. University of Oregon, US) de titel van eredoctor ontvangen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Symposium (29 november 2007)

Een dag later, op donderdag 29 november van 13u30 tot 18u00, wordt er een symposium georganiseerd ter ere van Michael Posner. Hij zal er de centrale lezing verzorgen met als titel ‘Evolution and Development of Attention Networks’.

Tevens zullen Glyn Humphreys (University of Birmingham, UK), Bernhard Hommel (Universiteit Leiden, Nederland) en vertegenwoordigers van de 3 Vlaamse universiteiten een presentatie geven over hun onderzoek gerelateerd aan het werk van Michael Posner.

Locatie

Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek, aula Q. Toegang met de wagen via ingang 6 (Pleinlaan) en toegang 13 (Triomflaan). Merk op: Op campus Etterbeek is een toegangssysteem voor voertuigen met verzinkbare palen in gebruik. Na inschrijving voor het symposium ontvangt u een barcode die toegang geeft tot de campus.

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Organisatie

• FWO Vlaanderen, Research Community: Experimental Psychology as related to Cognitive Neurosciences
  • Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen
  • Organisatoren :
    • Eric Soetens
    • Natacha Deroost
    • David Henderickx
    • Kathleen Maetens
    • Peter Zeischka
    • Linda Van Tittelboom

Programma

Programma van 11u tot 13u enkel voor leden van de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen (PE)