Eredoctoraten 2007

donderdag, 21 juni, 2007 - 16:00

De Vrije Universiteit Brussel reikt in het najaar de titel van “Doctor Honoris Causa“ uit aan drie sterke vrouwen: de Franse politica Simone Veil; de Egypiste gynaecologe, politiek activiste en schrijfster Nawal El Sadaawi en Frie Leysen, oprichtster van het  KunstenFESTIVALDESARTS. Deze vrouwen, die door de academische overheid van de Vrije Universiteit Brussel werden voorgedragen, zijn krachtige persoonlijkheden die tegen de heersende opvattingen durven ingaan. Ook de faculteiten Geneeskunde & Farmacie, Psychologie & Educatiewetenschappen en Ingenieurswetenschappen reiken een eredoctoraat uit aan respectievelijk Martin Charles Raff, Michael I. Posner en Burt Rutan. De plechtige uitreiking vindt plaats op woensdag 28 november in de aula van de Vrije Universiteit Brussel.

Download voor meer informatie het oorspronkelijke persbericht in de bijlage.

Teksten

Bijlage: