Starterseminaries

Technology Transfer Interface
starters seminar

Wat?

Voor jonge onderzoekers is de stap naar de bedrijfswereld niet altijd evident. Daarom organiseert de Technology Transfer Interface van de VUB de starterseminaries voor jonge ondernemers. Deze seminariereeks zet vorsers op de juiste weg bij essentiële thema's in het valoriseren van hun onderzoek, zoals het ontwikkelen van een businessplan, het aantrekken van financiering en de complexe octrooieringsproblematiek. Daarnaast komen in de sessies ook praktische aspecten van het ondernemerschap en het oprichten van een eigen bedrijf aan bod, zoals vennootschapsvormen, marktanalyse en het financiële plan. De VUB wil hiermee bijdragen tot het creëren van een ondernemersdynamiek, zowel aan de universiteit als erbuiten.

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerden is in het ondernemingschap. Deze seminariereeks is in het bijzonder gericht naar studenten, vorsers, professoren en doctorandi van de Universitaire Associatie Brussel.

Waar en Wanneer?

De seminariereeks gaat van start met een ‘open les’ op dinsdag 7 oktober 2008 (18u15-22u00), waarbij u kan kennismaken met de algemene inhoud van de seminariereeks en met een aantal boeiende bedrijven die via cases als rode draad doorheen de inhoud lopen. Daarna heeft u de gelegenheid om persoonlijk vragen te stellen aan de sprekers of bij te praten met collega-ondernemers (in spe) tijdens een gezellige drink in de Foyer.

11 sessies telkens op dinsdag van 18u15 tot 21u15 tijdens het eerste trimester van academiejaar 2008-2009 (!uitzondering: donderdag 13/11)
1e sessie = open les van 18u15 tot 22u00

Prijs en Inschrijvingen

personeel VUB/EhB: 100 Euro
studenten VUB/EhB: 50 Euro

De prijs is inclusief broodje, af te halen bij Opinio (eetcafé naast gebouw D) vanaf sessie 14/10.