On the future for the International Criminal Court and the past of the Former Yugoslavia Court Lezing ter ere van Chris Van den Wyngaert

woensdag, 9 december, 2009 - 10:15 to woensdag, 9 december, 2009 - 11:45
Faculteit: Law and Criminology
Gebouw B
4D306
Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Recht en Criminologie
Tel: 02-629 2 644
paul.de.hert@vub.ac.be

Chris Van den Wyngaert is een bekende Belgische hoogleraar straf(proces)recht die al veel studies heeft gepubliceerd over internationaal strafrecht. Sinds 2005 is ze ook permanent rechter bij het Internationaal Joegoslavië-tribunaal van de Verenigde Naties in Den Haag. In 2009 werd ze aangeduid als rechter bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Op 9 december 2009 zal op voordracht van de academische overheid een Doctoraat Honoris Causa aan prof. dr. Chris Van den Wyngaert uitgereikt worden aan onze Alma Mater voor haar talloze bijdragen aan de rechtswetenscham en aan een rechtvaardige samenleving.

Lezing (9 december 2009 - 10u15-11u45)

Deze lezing zal de leden van de faculteit en de studenten de gelegenheid geven tot een informele discussie. De voertaal tijdens dit symposium is Engels. Prof. Guido van Limberghen, decaan van de faculteit Recht en Criminologie, en prof. Paul De Hert zullen de spreker inleiden.

Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek, gebouw B, lokaal 4B306.

Inschrijven is vereist en kan via .

• Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Recht en Criminologie

Prof. Paul De Hert
Tel: 02-629 2 644

Voor meer informatie over de uitreiking van de eredoctoraten kan terecht op deze webpagina's