NMR Microsymposium: een symposium ter ere van Ad Bax

Rudolph Willem
rwillem@vub.ac.be
seminarie

Ad Bax is een bekende onderzoeker van de internationale NMR (Nucleaire Magnetische Resonantie) gemeenschap waarin hij in doorslaggevende mate, sinds midden jaren tachtig, bijdraagt tot de ontwikkeling van meerdimensionale (2D, 3D, 4D...) pulssequenties die een doorbraak mogelijk maakten en nog steeds kennisgrenzen verleggen in de structuuranalyse van en onderzoek naar dynamische eigenschappen in de vloeibare toestand van biologische macromoleculen, in het bijzonder proteïnen en nucleïnezuren.

Op 9 december 2009 zal op voordracht van de Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen een Doctoraat Honoris Causa aan Dr. Ad Bax uitgereikt worden aan onze Alma Mater en dit om zijn uitzonderlijke bijdrage tot de ontwikkeling en toepassing van Hoge Resolutie NMR Spectroscopie.

Symposium (8 december 2009)

De Vakgroep Chemie van de Faculteit WE, het Interfacultair HNMR Centrum en de Bio-NMR groep van het VIB Structural Biology Brussels Laboratorium richten op dinsdag 8 december 2009, de dag vóór de toekenning van het eredoctoraat, een symposium in ter ere van Ad Bax. Hij zal er een lezing verzorgen met als titel ‘NMR chemical shifts and residual dipolar couplings for protein structural studies’.

Het symposium bestaat uit twee sessies waarbij daarnaast ook Vladimir Sklenar (Masaryk University, Tsjechië), José C. Martins (UGent) en Nico Van Nuland (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) een lezing zullen geven.

Locatie

Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek, lokaal D.0.08 in gebouw D. Merk op: op campus Etterbeek is een toegangssysteem voor voertuigen met verzinkbare palen in gebruik. Na inschrijving voor het symposium ontvangt u een barcode die toegang geeft tot de campus.

• FWO Vlaanderen
  • Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen

Sessie 1

14u - 14u20 Onthaal