logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De sociale meerwaarde van sport: symposium ter ere van Johann Olav Koss en Dan Gould

donderdag, 10 december, 2009 - 09:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Physical Education and Physiotherapy
L
2.10
Carine Van den Houcke
02-629 27 12
cvdhouck@vub.ac.be
eredoctoraatsuitreiking

Johann Olav Koss, meervoudig Olympisch schaatskampioen en oprichter en president van ‘Right To Play’, een internationale humanitaire organisatie welke sport gebruikt als een middel voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren in de meest achtergestelde gebieden in de wereld.

Dan Gould, hoogleraar en directeur van het ‘Institute for the Study of Youth Sports’ van Michigan State University (VS), is op internationaal vlak één van de meest vooraanstaande
sportpsychologen, met een zeer ruime ervaring in onderzoek en begeleiding van jonge sporters.

Op 9 december 2009 zal op voordracht van de academische overheid een Doctoraat Honoris Causa aan Johann Olav Koss uitgereikt worden aan onze Alma Mater voor zijn bijdrage aan de sport als middel voor de ontwikkeling van kineren en jongeren in de meest achtergtestelde gebieden ter wereld.

Daarnaast zal diezelfde dag op voordracht van de overlegstructuur Medische Wetenschappen een Doctoraat Honoris Causa worden uitgereikt aan Daniel Gould aan onze universiteit voor zijn bijdrage aan de sportpsychologie en aan de begeleiding van jonge sporters.

Symposium (10 december 2009 - 9u00-11u30) -GEANNULEERD

Helaas zien wij ons genoodzaakt om het voorziene symposium van december, over de sociale meerwaarde van sport, te annuleren. Eén van de hoofdsprekers, dr. Johann Olav Koss, is onverwacht als assistent hoofdcoach benoemd van het Noorse schaatsteam en kan bijgevolg onmogelijk aanwezig zijn. Waarvoor onze excuses.

Ter gelegenheid van de uitreiking van deze twee eredoctoraten binnen het domein van de sport aan de Vrije Universiteit Brussel op 9 december 2009, organiseert de vakgroep Sportbeleid- en management van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie op donderdag 10 december 2009 een mini-symposium met drie sprekers rond het thema “De sociale meerwaarde van sport”: Johan Olav Koss, Daniel Gould en Hans Westerbeek (hoogleraar en Chair in Sport Management aan de ‘School of Management’ van La Trobe University (Australië) en gastprofessor aan de VUB-vakgroep Sportbeleid- en management).

De voertaal tijdens dit symposium is Engels.

Locatie

Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek, Pleinlaan 2, 1050 Brussel, gebouw L (2de verdieping), auditorium L.210

Inschrijven

De deelname is gratis. Inschrijven is evenwel verplicht en kan gebeuren tot uiterlijk 7 december 2009 via het secretariaat van de vakgroep Sportbeleid en -management (SBMA-LK).

Vrije Universiteit Brussel - faculteit LK
Vakgroep SBMA
Carine Van den Houcke
Pleinlaan 2 - 1050 Brussel

tel.: 02-629 27 12
fax: 02-629 28 99

Organisatie

  • Vrije Universiteit Brussel, vakgroep Sportbeleid- en management van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie

Programma

9u Ontvangst
9u30 Verwelkoming door prof. dr. Peter Van Roy, decaan Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie
9u35 Inleiding door prof. dr. Marc Theeboom, voorzitter vakgroep Sportbeleid en -management
9u40 Teaching Life Skills through Sport, lezing door prof. dr. Daniel Gould, Institute for the Study of Youth Sports - Michigan State University
10u05 Social Sport Business: a new Way of Thinking? lezing door prof. dr. Hans Westerbeek, vakgroep Sportbeleid en -management, Vrije Universiteit Brussel
10u30 Looking at 'Right to Play', lezing door Johann Olav Koss, president en CEO van 'Right to Play'
11u30 Afsluiting