Symposium ter ere van John Gurdon

Prof. Luc Leyns
Luc.Leyns@vub.ac.be
Symposium

Prof dr. John Gurdon (°1933) is een Britse ontwikkelingsbioloog. Hij is vooral bekend voor zijn pioniersrol op het vlak van onderzoek naar nucleaire transplantatie en klonen. In de jaren ’70 slaagde hij erin om met succes kikkers te klonen. Dit jaar nog ontving hij voor zijn bijdrage aan stamcelonderzoek de prestigieuze Albert Lasker Basic Medical Research Award, samen met Shinya Yamanaka. In 1989 ontving hij de eveneens prestigieuze Wolf prijs in Medicine.

Op 9 december 2009 zal op voordracht van de academische overheid van de Vrije Universiteit Brussel samen met de Université Libre de Bruxelles een Doctoraat Honoris Causa aan John Gurdon uitgereikt worden aan onze Alma Mater.

Symposium (10 december 2009)

Ter gelegenheid van de uitreiking van dit eredoctoraat richten de Vrije Universiteit Brussel en de Unoversité Libre de Bruxelles op donderdag 10 december 2009, de dag na de toekenning van het eredoctoraat, een symposium in ter ere van John Gurdon.

Vrije Universiteit Brussel en Université Libre de Bruxelles

8u30 Coffee
    9u00 Welkom door de decanen van de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen van de ULB en de VUB, dr. Martin Labbé en dr. Patrick de Baetselier
    9u15 Lezing 'From Chemical Embryogenesis to Molecular Developmental Biology: the contribution of the Brachet School', dr. Henri Alexandre (Université de Mons)