logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Symposium ter ere van John Gurdon

donderdag, 10 december, 2009 - 08:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Science and Bio-engineering Sciences
D
2.01
Prof. Luc Leyns
02-629 34 43
Luc.Leyns@vub.ac.be
Symposium

Prof dr. John Gurdon (°1933) is een Britse ontwikkelingsbioloog. Hij is vooral bekend voor zijn pioniersrol op het vlak van onderzoek naar nucleaire transplantatie en klonen. In de jaren ’70 slaagde hij erin om met succes kikkers te klonen. Dit jaar nog ontving hij voor zijn bijdrage aan stamcelonderzoek de prestigieuze Albert Lasker Basic Medical Research Award, samen met Shinya Yamanaka. In 1989 ontving hij de eveneens prestigieuze Wolf prijs in Medicine.

Op 9 december 2009 zal op voordracht van de academische overheid van de Vrije Universiteit Brussel samen met de Université Libre de Bruxelles een Doctoraat Honoris Causa aan John Gurdon uitgereikt worden aan onze Alma Mater.

Symposium (10 december 2009)

Ter gelegenheid van de uitreiking van dit eredoctoraat richten de Vrije Universiteit Brussel en de Unoversité Libre de Bruxelles op donderdag 10 december 2009, de dag na de toekenning van het eredoctoraat, een symposium in ter ere van John Gurdon.

Organisatie

Vrije Universiteit Brussel en Université Libre de Bruxelles

Programma

8u30 Coffee
9u00 Welkom door de decanen van de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen van de ULB en de VUB, dr. Martin Labbé en dr. Patrick de Baetselier
9u15 Lezing 'From Chemical Embryogenesis to Molecular Developmental Biology: the contribution of the Brachet School', dr. Henri Alexandre (Université de Mons)
9u45 Lezing 'Nuclear reprogramming and the reversal of cell differentiation', dr. John Gurdon (University of Cambridge)
10u30 Lezing 'Coordination of Wnt and Hedgehog signaling pathways in neural stem cells of the retina', dr. Muriel Perron (Université Paris-Sud)
11u00 Lezing 'Building brain in a dish: from stem cells to neuronal circuits', dr. Pierre Vanderhaeghen (Université Libre de Bruxelles)
11u30 Lezing 'Do cancer stem cells exists? Breast cancer as an example', dr. Robert Clarke (University of Manchester)
12u00 Lezing 'Ethics and regulationf of human embryonic stem cell research', dr. Katrien Devolder (Universiteit Gent)
12u30 Afsluiting door gastheren ULB en VUB, dr. Eric Bellefroid en dr. Luc Leyns
12u45 Receptie