logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

10 doordenkers voor Fikry El Azzouzi

dinsdag, 13 november, 2012 - 20:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
kultuurkaffee ( gebouw y' )
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Opgelet: dit evenement kan niet doorgaan op dinsdag 13 november. Maar uitstel is geen afstel. We zoeken naar een nieuwe datum. Wie geïnteresseerd is om een persoonlijke update te krijgen, laat het ons weten: 02 629 27 50, upv@vub.ac.be.

Op 13 november organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming samen met de dienst Cultuur van de Vrije Universiteit en het Kultuurkaffee een lezing van Fikry El Azzouzi.

Een geboren Temsenaar, maar iedereen ziet me als een Marokkaan, zegt nieuw schrijverstalent Fikry teleurgesteld. Hoewel hij het evident vindt dat hij over islamthema’s schrijft, zoals het Offerfeest, vindt hij het erg om in een hokje te worden geduwd. Met humor in zijn pen schrijft Fikry o.m. over Ayoub, een jongen die tussen twee culturen in valt. Die rode draad neemt hij mee in zijn politieke columns. Zijn open brief naar Geert Bourgeois naar aanleiding van het starterspakket ‘Migreren naar Vlaanderen’ ging allesbehalve onopgemerkt voorbij. Proberen uit te leggen wat een Vlaming is, doet die met een goede portie spot en sarcasme, ondanks de hardheid van thema’s zoals die van zijn nieuwste theaterstukken Troost en Ijdele dagen. Journalist Gie Goris voegt zijn inzichten hieraan toe: over de rol die kunst en cultuur spelen in de verbreding van onze visie op de mondialiserende wereld.

Spreker: Fikry El Azzouzi, auteur van Het Schapenfeest, theatermaker en politieke columnist voor Kifkif en De Morgen. Nabeschouwing: dhr. Gie Goris, hoofdredacteur van MO*magazine. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met UPV kern Brussel, de Huizen van de Mens Brussel, Jette (demens.nu) en met de steun van de instelling Morele Dienstverlening Brussel.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.