Achter de schermen: het Afrikamuseum

Tervuren
Oudstudentenbond i.s.m. de dienst- Studenten- en Alumnirelaties VUB
Alumni-event

Deze zomer sluit het beroemde Afrikamuseum in Tervuren de deuren voor een grondige renovatie. De Oudstudentenbond (OSB) in samenwerking met de dienst Studenten- en Alumnirelaties van de Vrije Universiteit Brussel bieden je de mogelijk om als een van de laatsten de wondere wereld van het Afrikamuseum achter de schermen te (her)ontdekken en dit op 17 maart 2012.

Op het programma

Op het programma staat de expo “Uncensored - Kleurrijke verhalen achter de schermen” . Tijdens de rondleiding Uncensored betreed je de kelders en ‘geheime zalen’ van het museum. Een audiogids leidt je langs een parcours met 30 stops. Bij elke stop hoor je een straf verhaal, een grappig weetje of een toffe anekdote, zoals: "Wat doet een indiaan in een museum over Afrika?" of "Hoe werd de grote olifant gedood en opgezet?"

We sluiten de rondleiding af met een drankje in het museumcafé.

Je kan daarnaast ook op eigen initiatief de boeiende en diverse permanente collectie bezoeken waar thema's als de geschiedenis, fauna en flora en cultuur van Afrika, meer specifiek van Congo, aan bod komen of de tijdelijke fotocollectie van Jo Van de Vijver. Hij bracht op een bijzondere manier de opgezette dieren uit de museumkelders in beeld.

De prijs voor het volledige bezoek bedraagt 5 euro voor OSB-leden en VUB-alumni. Anderen betalen 10 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan via onderstaand inschrijvingsformulier.

Meer informatie over de collecties en de bereikbaarheid vind je op www.africamuseum.be.

Deze activiteit is jammer genoeg volzet.