Actualia Publiekrecht Overheidscontracten

Tel. 050/47.12.75
Bieke.Depraetere@diekeure.be
Studievoormiddag

Een terugtred van de ‘klassieke’ regelgever maakt dat de overheid nu reeds enkele decennia op zoek is naar andere technieken om haar beleid door te voeren. Dit heeft onder meer geleid tot een renaissance van het ‘government by contract’. Echter, hét overheidscontract bestaat niet. Net zoals de burger beschikt de overheid over een veelheid aan benoemde en onbenoemde contracten waarbinnen haar acties vorm kunnen krijgen. Sommige zijn van oudsher instrumenten van overheidshandelen, bv. de concessie, andere zijn nieuw(er) of hebben een nieuwe benaming gekregen, bv. convenants of PPS.

De vierde editie van Actualia Publiekrecht hebben tot doel de rechtswetenschapper en -practicus op de hoogte te houden van recente evoluties binnen het bestuursrecht, waaronder de overheidscontracten. Het is dan ook nu, in het jaar waarin veel verandert voor het overheidscontract bij uitstek, de overheidsopdracht voor werken, leveringen of diensten, dat u een status questionis aangeboden wordt over een aantal andere, minder courante, maar zeker even belangrijke overheidscontracten. Meer hierover in het programma.

De sectie Staats- en bestuursrecht van de vakgroep Publiekrecht van de Vrije Universiteit Brussel doet dit voor deze editie van de Actualia Publiekrecht i.s.m. BuCo, een interdisciplinaire onderzoeksgroep binnen de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel die zich focust op de rol van het contract in het maatschappelijk leven, zowel voor ondernemingen als voor overheden (www.vub.ac.be/buco).

Doelpubliek

We richten ons met deze studievoormiddag tot advocaten, magistraten, lokale besturen, ambtenaren van diverse niveaus, bedrijfsjuristen, ... die meer inzicht willen krijgen inzake overheidscontracten.

• 08u.30 – 09u.00: Onthaal van de deelnemers met koffie en thee
  • 09u.00 – 09u.10: Verwelkoming door de voorzitter Wilfried Rauws, Voorzitter van de vakgroep Publiek Recht Vrije Universiteit Brussel
  • 09u.10 – 09u.45: Contracteren met de overheid - Kaat Leus, Advocaat-vennoot Eubelius, Professor Vrije Universiteit Brussel
  • 09u.45 – 10u.20: Arbeidscontracten - Alexander De Becker, Docent Universiteit Hasselt
  • 10u.20 – 10u.55: Concessies - Steven Van Garsse, Docent Universiteit Antwerpen en Manager Vlaamse overheid
  • 10u.55 – 11u.20: Pauze met koffie, thee en koekjes
  • 11u.20 – 11u.55: Convenants - Jens Debièvre, Advocaat-vennoot Lydian, Wetenschappelijk medewerker PUBR/BuCo, Vrije Universiteit Brussel
  • 11u.55 – 12u.30: PPS-contracten - Frederick Ongena, Advocaat Eubelius, Lector Hogeschool Gent
  • 12u.30: Receptie met broodjesmaaltijd

Inschrijving

Het inschrijvingsgeld voor deze studiedag bedraagt 200 EUR (excl. 21% btw) en omvat

• de deelname aan de studievoormiddag
  • de bijhorende publicatie uitgegeven bij die Keure
  • de documentatiemap
  • de catering (koffiepauzes en broodjesmaaltijd).

ECG-leden genieten een korting van 20% op de inschrijvingsprijs.

Inschrijven?

www.studipolis.be of via inschrijfkaart op deze folder
De betaling van het inschrijvingsgeld gebeurt na ontvangst van de factuur. Betalen kan ook via KMO-portefeuille van 50% door de Vlaamse overheid kan worden aangevraagd (zie meer informatie op www.studipolis.be). De studiedag is erkend door de Orde van Vlaamse Balies.

Het is onmogelijk om uw deelname te annuleren. Wel kan u op elk moment een vervanger aanduiden.