logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Alumni Nocture 'Brainstormen in Brussel' te gast in Gent

dinsdag, 23 oktober, 2012 - 18:30
Universiteitsforum (UFO)
Gent
Studenten- en Alumnirelaties Vrije Universiteit Brussel
Alumni-event

Een boeiende dinsdagavond in een uniek decor, met een informele netwerkgelegenheid voor VUB alumni achteraf, zegt u dat wat? Wel, dat is precies waar deze exclusieve nocturne op 23 oktober in het Universiteitsforum (UFO) van de Universiteit Gent om draait.

Na de succesvolle editie van deze nocturne in Brussel, nodigt het alumni team van de Vrije Universiteit Brussel u van harte uit voor deze uitzonderlijke tentoonstelling, die mede werd samengesteld door vorser van de VUB, Brainstormen in Brussel . Op een interactieve manier blikt dit evenement terug op de Solvayraden, regelrechte topontmoetingen op het gebied van de fysica en meerbepaald de kwantumfysica, waar onder andere Albert Einstein, Max Planck en Marie Curie aanwezig waren. Ernest Solvay organiseerde de eerst Solvayraad in oktober 1911.  

Professor Jean Paul Van Bendegem verzorgt eveneens een lezing.

Het programma:

  • 18u00: Onhaal 
  • 18u25: Start rondleidingen, ondermeer verzorgd door Prof. Dr. Henri Eisendrath
  • 19u: Receptie met netwerking moment
  • 20u45: Start lezing door Prof. Dr. Jean Paul Van Bendegem

Tijdens de receptie wordt u een hapje en een drankje aangeboden.

U kan zich inschrijven aan de hand van het formulier onderaan deze pagina. Voor het bezoek aan de tentoonstelling, de rondleiding en de receptie betaalt u slechts €15 per persoon.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie over de Solvayraden en de tentoonstelling? Laat je op de de website van Solvay onderdompelen in de geschiedenis en de toekomst van de fysica. 

Inschrijvingen:

De inschrijvingen voor dit event zijn gesloten.