Alumni Nocturne: Muziek in Flagey

Heilig-Kruisplein, 1050 Etterbeek
Studenten- en Alumnirelaties Vrije Universiteit Brussel
Alumni-event

Op 29 juni 2012 nodigt de Vrije Universiteit Brussel haar alumni uit voor een exclusieve nocturne in Flagey. Het centrale thema van de avond is ‘Muziek in Flagey. Omzwervingen van het omroeporkest vanaf 1930.’

Professor Katia Segers van de VUB en Professor Kristin Van den Buys van het Koninklijk Conservatorium Brussel stellen, in primeur, hun boek over de geschiedenis van Flagey en het omroeporkest voor aan de alumni van de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens een korte lezing ontdek je het bewogen verleden van het indrukwekkende gebouw en de evolutie van het omroeporkest tot een muziekensemble met wereldfaam. Het omroeporkest, tegenwoordig beter bekend als het Brussels Philharmonic, sleepte recent nog een Oscar in de wacht met de soundtrack van de film The Artist.

Later op de avond kan je het Brussels Philhamonic onder leiding van Patrick Davin live bezig zien. We trekken naar de prachtige Studio 4 voor een concert in het kader van het festival Musiq3. Tijdens dit concert wordt een klassiek repertoire gebracht met als centraal thema Spanje.

Het aantal beschikbare plaatsen voor VUB alumi is bepekt, dus schrijf je snel in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Vanaf 18u: onthaal met een hapje en een drankje

Vanf 19u15: lezing 'Muziek in Flagey. Omzwervingen van het omroeporkest vanaf 1930'.

Vanaf 20u: festival Musiq3 - Het Brussels Philharmonic onder leiding van Patrick Davin, brengt:

• George Gershwin, Cuban Overture
  • Astor Piazzolla, Oblivion
  • Manuel de Falla, Le Tricorne-2ème suite : Danza finale
  • Alberto Ginastera, Estancia 1, 2 & 4
  • Arturo Márquez, Danzón

Inschrijvingen

Inschrijven voor de nocturne is niet meer mogelijk.

Wil je graag bijpraten met mede alumni, kom dan naar de grote alumnidag 'Kom terug naar d'unief' op 22 september! Meer informatie en inschrijvingen.