logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Arabische lente in het Midden-Oosten?

woensdag, 10 oktober, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 10 oktober organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de zogenaamde Arabische lente. We werden in 2011 opgeschrikt door de volksopstanden in de Arabische wereld. Na Tunesië kende ook Egypte een regimewissel. In Libië brak zelfs een regelrechte burgeroorlog uit. In Syrië deinst het regime van Bashar al-Assad er niet voor terug burgers massaal uit te roeien om zich te handhaven. Deze volksopstanden mogen niet over dezelfde kam gescheerd worden. Het Midden-Oosten is in volle verandering. Turkije speelt in dat proces een belangrijke rol, net zoals Iran, Irak en Afghanistan… Wat de uitkomst van de Arabische ‘lente’ zal zijn, is voor geen van deze landen een uitgemaakte zaak. Wat wel vaststaat, is dat het ‘wishful thinking’ is te stellen dat de dictaturen zullen vervangen worden door democratieën. Deze lezing wordt geïllustreerd met kaarten, grafieken, foto’s en spotprenten. Door dhr. Hugo Van de Voorde, historicus hedendaagse en eigentijdse geschiedenis, publicist.

Inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.