logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De Arabische lente. Ook voor vrouwen?

woensdag, 24 oktober, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 24 oktober 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de gevolgen van de Arabische lente.

Met de Arabische lente leiden volksopstanden tot de val van dictatoren. In al deze opstanden zijn de vrouwen prominent aanwezig. Voor vele vrouwen zijn deze protestacties een uitgelezen kans om hun rechten op te eisen zich ontpopt als heldinnen van de revolutie, maar ook voor hen volgt heel snel de ontnuchtering. Vrouwenrechten zijn geen prioriteit. De weg naar volwaardige gelijkheid is nog lang. Het afschaffen van discriminerende wetgeving en praktijken is een goed begin, maar eeuwenlange tradities zullen niet zomaar verdwijnen. Deze voordracht geeft een overzicht van de wankele positie van vrouwen in de Arabische wereld en de uitdagingen waarmee de nieuwe regimes worden geconfronteerd op het vlak van vrouwenrechten.. Arabische vrouwen hebben. Door mevr. Maha Najjar, Midden-Oostenkenner, met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten.

Inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.