logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Bezoek aan de Dossin kazerne

donderdag, 15 november, 2012 - 14:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op 15 november organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een bezoek aan de Kazerne Dossin in Mechelen.

Door de grote waarde van Kazerne Dossin werd een gloednieuw museum gebouwd dat in september haar deuren opent. Het is één van de weinige musea in Europa die op de historische plaats van het gebeuren zelf getuigt van de tragedie tijdens WO II. Kazerne Dossin is dus voor België een unieke herinneringsplaats. Als 'SS Sammellager Mecheln' was de kazerne voor meer dan 25.000 joden en zigeuners letterlijk een wachtkamer van de dood. De combinatie van het Holocaustverhaal in België met het thema mensenrechten maakt van Kazerne Dossin een project met Europese allure. We volgen de gids op interactieve wijze doorheen de historische tentoonstelling. Er is ook ruimte om individueel rond te kijken en de tijdelijke expo te bezoeken nadien: ‘Newtopia’, de eerste grote internationale tentoonstelling over hedendaagse beeldende kunst en mensenrechten in de stad.

Met Nederlandstalige gids van het museum.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.