Brussel, een studentenstad!

Brussels Studies Institute
www.brussels-student-city.be
colloquium

Brussel, een studentenstad, colloquiumOp donderdag 13 december 2012 vindt in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement een colloquium plaats onder de titel 'Brussel, een studentenstad'. Het evenement wordt georganiseerd door het Brussels Studies Institute (BSI), in samenwerking met de ULB, de VUB en de FUSL. Bedoeling is Brussel als studentenstad onder de aandacht te brengen en tegelijk een aantal kenmerken van de veelgelaagde aanwezigheid van de studenten in Brussel onder de loep te nemen.

Vandaag zijn in Brussel meer dan 70.000 studenten ingeschreven, omkaderd door 14.000 docenten, onderzoekers en andere personeelsleden, verbonden aan 5 universiteiten of universitaire departementen en/of andere instellingen van het hoger onderwijs. Brussel kan dus met recht en rede de belangrijkste academische pool van het land genoemd worden.

Opmerkelijk genoeg wordt deze realiteit zelden onder de aandacht gebracht. Dat is zeker het geval voor de vele tienduizenden studenten die de stad telt. Nochtans vormen die studenten, afgezakt vanuit alle hoeken van het land, vandaag een belangrijk en bijzonder dynamisch onderdeel van de Brusselse bevolking.

• Wat - Colloquium 'Brussel, een studentenstad!'
  • Waar - Brussels Hoofdstedelijk Parlement, Lombardstraat 69, 1000 Brussel
  • Wanneer - Donderdag 13 december 2012
  • Toegangsprijs - Gratis, maar inschrijving is verplicht voor 7 december 2012 via www.brussels-student-city.be. Daar vind je ook het programma en meer info.