Naar een Brussels onderwijs?

woensdag, 30 mei, 2012 - 09:00
Paleis der Academiën
Hertogstraat 1, 1000 Brussel
Brussels Studies Institute
0032 (0)2 629 37 41
jessica.van.de.ven@vub.ac.be
Studiedag

Het Brussels Studies Institute (BSI), contact- en coördinatie-platform wat betreft het academisch onderzoek over Brussel tussen de drie Brusselse universiteiten (ULB, FUSL, VUB), organiseert op 30 mei een studiedag over onderwijs in Brussel. Deze BSI studiedag gaat op deze vragen in aan de hand van twee sessies. In de eerste sessie staat een top-down benadering centraal: het zwaartepunt van de aandacht ligt op de politiek-institutionele organisatie van het onderwijs en op een aantal organisatorische uitdagingen, onder andere gekoppeld aan de demografische boom. In de tweede sessie wordt de aandacht gelegd op een aantal pedagogische, economische en sociale kenmerken en uitdagingen en komt dus ook het perspectief van de leerlingen en leerkrachten aan bod.