logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

“Challenges in Density Matrix and Density Functional Theory” - Vijfdaags symposium ( UGent-VUB)

zondag, 1 april, 2012 - 09:00 to vrijdag, 6 april, 2012 - 16:45
Gent, centrum
verschillende locaties zie www.dftm2012.be
Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Gent
info@dftm2012.be
www.dftm2012.be
International Conference

Van 1 tot en met 6 april 2012 wordt in Gent een internationaal symposium georganiseerd door de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel onder auspiciën en met de financiële steun van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO).

De conferentie behandelt verschillende aspecten van dichtheidsfunctionaaltheorie, die aan de basis ligt van moleculaire modellering van belangrijke toepassingen in de katalyse, chemische reacties en ontwerp van nieuwe materialen. De conferentie groepeert in een reeks van plenaire lezingen en lezingen op uitnodiging een consortium van meer dan 23 befaamde sprekers uit 15 landen. Gedurende vijf dagen zullen zij hun inzichten over de verschillende invalshoeken van dichtheidsfunctionaalonderzoek bespreken en overbrengen aan een publiek van meer dan 100 deelnemers.

Op maandag 2 april wordt de conferentie plechtig geopend in aanwezigheid van de vice-rector Prof. Luc Moens van de UGent en de rector van de VUB Prof. Paul De Knop die beiden een welkomstwoord tot de aanwezigen zullen richten. Meer informatie omtrent dit initiatief kan gevonden worden op : www.dftm2012.be

Het initiatief wordt georganiseerd door de professoren V. Van Speybroeck, D. Van Neck en P. Bultinck van de Universiteit Gent en F. De Proft van de Vrije Unversiteit Brussel. In 2009 werd een UGent-VUB alliantie onderzoeksgroep opgericht tussen het interfacultaire Centrum voor Moleculaire Modellering (http://molmod.ugent.be), de kwantumchemie groep van de UGent (http://www.quantum.ugent.be/) en de eenheid algemene chemie van de VUB (http://we.vub.ac.be/~algc/). De organiserende groepen hebben een lange traditie in gemeenschappelijke onderzoeksinitiatieven die aanleiding gegeven heeft tot een aanzienlijke track record in de hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften.

Het symposium wordt verder georganiseerd vanuit de schoot van de Wetenschappelijke Onderzoeksgemeenschap (WOG), in 1996 opgericht binnen het FWO. Deze gemeenschap vormt een sterk consortium dat alle Vlaamse onderzoeksgroepen in het veld van dichtheidsfunctionaaltheorie en de toepassingen binnen moleculaire modellering verenigt, aangevuld met enkele prominente buitenlandse onderzoeksgroepen. Recent werd een derde verlenging van 5 jaar toegekend aan deze WOG, waardoor de continuïteit verder verzekerd wordt.