Climate Challenge 2050

Europees Parlement
Brussel
conferentie

Europarlementariërs Bart Staes (Groen) en Philippe Lambert (Ecolo) spreken de jongeren als gastheren toe. Om het evenement nog meer politiek cachet te geven, maakt ook staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH) zijn opwachting. Voor de wetenschappelijke noot zorgt Lode Wijns, vice-rector aan de Vrije Universiteit Brussel en daar verantwoordelijk voor het onderzoek.

De conferentie is het sluitstuk van de lancering van de educatieve website Climate Challenge, afgelopen oktober. Deze tweetalige site bevat een schat aan informatie over de problematiek van en de oplossingen voor de klimaatverandering, met lesmateriaal voor het secundair onderwijs, filmpjes, interviews en animaties. De relaties tussen Noord en Zuid vormen daarin de rode draad. De site werd gefinancierd door de Dienst Klimaatverandering van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en werd ontwikkeld door WWF, Studio Globo, Erasmushogeschool Brussel en Vrije Universiteit Brussel. Meer dan 300 leerkrachten hebben er zich reeds geregistreerd en de site werd 8000 keer bezocht.

9:00  – 10:00         Aankomst met ontbijt

10:00 - 10:15         Welkomstwoord door Bart Staes, Philippe Lambert, Lode Wijns en Melchior Wathelet

10:15 - 11:00         Voorstellingsronde van de delegaties

11:00 - 12:00         Voorstelling van 3 resoluties gevolgd door overleg binnen de machtsblokken

12:00 - 13:00         Global food village: lobby er op los en overtuig de andere delegaties hoe ze de wereld kunnen redden.

13:00 - 14:30         Plenaire sessie + stemming van de resoluties

14:30 ­- 15:00          Publieke Statement en Dankwoord

In de bijlage staan de verschillende klassen die deelnemen. Op de website www.climatechallenge.be kunt u meer informatie vinden. Om als pers aanwezig te kunnen zijn, is het aan te raden u zo snel mogelijk in te schrijven, in verband met de veiligheidsmaatregelen in het parlement. U kunt zich melden bij: avschare@vub.ac.be.